Gelin saraydan kaçtı

Gelin saraydan kaçtı
Meghan Markle ve Prens Harry'nin kraliyet görevlerini bırakarak kendi kazandıklarıyla geçinme kararı aldıklarını duyurmaları İngiltere ve dünya gündeminde bir numaraya yerleşti.

Meghan Markle ve Prens Harry'nin kraliyet görevlerini bırakarak kendi kazandıklarıyla geçinme kararı alması İngiltere ve dünya gündeminde bir numaraya yerleşti. Çiftin sarayı neden bıraktığı, bundan sonra ne yapacağı, Meghan Markle'ın peri masalı gibi hayatı elinin tersiyle itmesi konuşuluyor.

"NÜKLEER DÜĞMEYE BASTILAR"

Prens Harry (35) ve Meghan Markle (38), dün gece sosyal medya hesapları üzerinden saray görevlerinden çekildiklerini açıklamaladılar. Artık İngiliz kraliyet ailesinin resmi görevlerini üstlenmeyeceklerini ve kendi paralarını kazanarak yaşayacaklarını açıklayan çift için Daily Mail gazetesi, "Kraliyet kariyerlerinin nükleer düğmesine bastılar" yorumunu yaptı.

'BREXIT'TEN SONRA 'MEGXIT'

Gazete manşetlerinde saraydan ayrılık haberi, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışına verilen "Brexit" adına benzetilerek "Megxit" ifadesi kullanıldı.

Manşetlerde, Meghan ile Harry’nin artık saray hayatından sıradan hayata geçtikleri, ayrılık haberini Kraliçe’ye önceden söylemedikleri vurgulandı.

Bu çarpıcı karardan haberdar olmayan Kraliçe Elizabeth, Prens Charles ve Prens William durumu televizyon kanallarının son dakika haberlerinden öğrendi.


EKONOMİK BAĞIMSIZLIK İSTEDİLER

Meghan ve Harry, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, kraliyet ailesinin üst düzey üyeliğinden çekildiklerini, mali açıdan bağımsız olmayı ve çalışmayı planladıklarını, bunu yaparken de Kraliçe'ye tam desteklerini vermeye devam edeceklerini belirtti. Aylarca süren istişarelerin ardından bu kararı aldıklarını belirten çift, vakitlerini İngiltere ve Kuzey Amerika arasında dengelemeyi planladıklarını da ifade etti.

KRALİÇE HABERİ TV'DEN ÖĞRENDİ

Hayatlarını İngiltere ve ABD-Kanada arasında geçirecek olan çift, saraydan ayrılma haberini altı haftalık Kanada tatilinin ardından duyurdu. İngiliz gazeteleri, Kraliçe’nin durumdan dolayı büyük bir şok geçirdiğini, üzgün olduğunu ve derin bir hayal kırıklığı yaşadığını yazdı. Kraliçe’nin haberi televizyondan öğrenerek sırtından vurulmuş hissettiği ve bu nedenle Prens Harry’ye çok öfkeli olduğu da belirtildi.

SARAYDAN AÇIKLAMA

Buckingham Sarayı da çiftin açıklamasına yanıt niteliğinde bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Sussex Dükü ve Düşesi’nin kararları erken bir karardır. Farklı bir yaklaşım arzusunda olmalarını anlıyoruz ancak bunlar, üzerinde çalışılması için zaman gerektiren karışık konular" ifadesi kullanıldı.

"MEGHAN, HARRY'Yİ KRALİYETTEN AYIRDI"

Kraliyet çiftinin ayrılık kararını açıkladığı sosyal medya hesabının takipçileri, çifti destekleyen ve eleştiren binlerce yorum yağdırdı. Bazı mesajlarda, Meghan Markle’ın Prens Harry’nin beynini yıkadığı, bazı mesajlarda ise bu zamana kadar İngiliz halkının vergilerinden harcadıklarını geri ödemeleri gerektiği ifade edilirken, bazı takipçileri ünlü çiftin normal bir hayat yaşamak istemesini anlayışla karşıladı.

Ünlü İngiliz gazeteci Piers Morgan, "Meghan daha önce Harry’yi ağabeyi William’dan ayırdı, şimdi de kraliyetten ayırıyor" yorumunu yaptı.

Yorumlardan bazıları, "İstedikleri düğün, istedikleri ev, istedikleri ofis, istedikleri para, istedikleri çalışanlar, istedikleri seyahatler; her şey yapıldı onlar için. Daha fazla ne istediler?" benzeri oldu.

ŞİMDİ NE YAPACAKLAR?

Bundan sonra ne olacak? Çift, Egemen Hibe denilen devlet bütçesinden aldıkları maaş hakkından vazgeçiyor, ancak Prens Charles’tan para almaya devam edebilirler. Zira çiftin açıklaması, Prens Charles’ın özel 1,2 milyar sterlinlik Dükalığı aracılığıyla aldıkları nakitten vazgeçtikleri bilgisini içermiyor. Çift, Cornwall mülkünün bazılarının kamu varlığı olarak görülmesi gerektiğini savunuyor. Charles’ın, geçen yıl Dükalık gelirinden 4,9 milyon sterlini oğullarına verdiği biliniyor. Paranın yarısından daha azını Harry’ye ödediği düşünülüyor.



MASADAKİ DETAY

Noel mesajı verirken milyonlarca kişinin kulağı İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'te olsa da gözler masanın üzerindeki ayrıntıya takılmıştı. Dört fotoğraf arasında Prens Harry, eşi Meghan Markle ve oğulları Archie'nin olmaması İngiliz kraliyet ailesinin de tıpkı İsveç kraliyet ailesi gibi küçülmeye gideceği iddiasını gündeme getirmişti.

Kraliçe 2. Elizabeth'in fotoğraflarla bir mesaj verdiğini savunan ve bu davranışının altında yatan nedenle ilgili ortaya atılan bir başka iddia da Prens Harry ile Meghan Markle'ın son dönemde sergilediği davranışlardı. Son olarak Prens Hary ve Markle, oğulları Archie'yi de alarak Noel tatilini geçirmek üzere Kanada'ya gitmiş, Kraliçe'nin, verdiği Noel yemeğine katılmama kararı alan Prens Harry'den bu şekilde intikam aldığı iddialar arasındaydı.

HOLLYWOOD'DAN SARAYA

Peki Meghan Markle neden kraliyet hayatına uyum sağlayamadı? Aslında Markle, kraliyet ailesinin gelin kriterlerine hiç uymuyor. Afro Amerikalı bir anne ve Amerikalı bir babanın kızı olan Markle, ilk kez kraliyet ailesine giren melez gelin oldu. Markle, Prens Harry’den önce bir evlilik daha yapmıştı ama saraya giren ilk ‘dul’ ve ‘Amerikalı’ gelin değildi. 1936’da Prens Edward, daha önce iki kez evlenmiş Amerikalı Wallis Simpson’la dünyaevine girmişti.

Meghan Markle, Prens Harry’den önce, yapımcı Trevor Engelson ile 2011’de evlendi ve iki yıllık evliliğin ardından boşandı. (NTV Türkçe)

Öne Çıkanlar