Gençlerden Emine Şenyaşar’a Anneler Günü ziyareti

Gençlerden Emine Şenyaşar’a Anneler Günü ziyareti
HDP’li gençler ve Harran Üniversitesi öğrencileri, adalet mücadelesini sürdüren Emine Şenyaşar’ı ziyaret ederek, Anneler Günü’nü kutladı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 426'ncı gününde devam etti. Hafta sonu adliyenin kapalı olması nedeniyle nöbeti Suruç’taki evlerinde sürdüren aileyi, Anneler Günü dolayısıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyeleri ve Harran Üniversitesi öğrencileri ziyaret etti. Gençler, Emine Şenyaşar’ın Anneler Günü’nü çiçeklerle kutladı.

'TÜM GENÇLERİ BU DİRENİŞİN SESİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ'

Ziyarette konuşan HDP Urfa Gençlik Meclisi üyesi Ömer Altun, Emine Şenyaşar şahsında tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak, "426 gündür Urfa Adliyesi binasının duvarlarını titreten Şenyaşar ailesinin destansı direnişini Kürt gençleri olarak gözlerimizle şahit oluyoruz. Bugün dünya basını tarafından takip edilen Şenyaşar ailesinin destansı direnişi ne yazık ki yandaş medya tarafından görülmeyip göz ardı ediliyor. HDP Genlik Meclisi üyeleri ve Harran Üniversitesi öğrencileri olarak bu direşin sesi olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz. Sadece Kürt gençleri değil tüm gençleri bu direnişin sesi olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

‘MEYDAN OKUYAN BİR ANNE VAR’

Aile, sanal medya hesaplarında ise Anneler Günü etiketiyle şu mesajı paylaştı: "Bugün anneler günü. Katledilen ve tutuklu oğlu için adliye önünde hukuksuzluğa meydan okuyan bir anne var. Zulme sessiz kalmayan bütün annelerin #AnnelerGünü kutlu olsun." (ANKA)

Öne Çıkanlar