Kılıçdaroğlu’ndan ’19 Mayıs' mesajı: Cumhuriyet eninde sonunda gençliğe emanet edilecek

Kılıçdaroğlu’ndan ’19 Mayıs' mesajı: Cumhuriyet eninde sonunda gençliğe emanet edilecek
19 Mayıs'ın 102’nci yıl dönümünde gençlerle biraraya gelen Kılıçdaroğlu, 'Cumhuriyet eninde sonunda gençliğe emanet edilecek' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda gençlere seslenerek "Aklın ve bilimin yol göstericiliğinde aşacağımız bu zorlu günlerin ardından tek bir hedefimiz olacak: Güzel cumhuriyetimizi, demokrasi ile taçlandırmak" mesajını verdi. Ayrıca video konferans aracılığıyla gençlerle biraraya gelen Kılıçdaroğlu, "Filistin aynı zamanda bizim kardeşlerimizin de mezarlarının olduğu bir ülke. Filistin’in bağımsızlığını her ortamda isteriz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yıl dönümünde Orta Asya, Orta Doğu, Anadolu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Trakya ve Balkanlar’da yaşayan gençlerle video konferans toplantısında bir araya geldi. Toplantıya CHP Balkan Masası üyeleri, CHP’li belediye başkanları ile Balkanlar’da bulunan kardeş şehirlerin belediye başkanları da katıldı.

Gençlerin 19 Mayıs ile ilgili duygu ve düşüncelerini dinleyen Kılıçdaroğlu, "Bütün gençlere yürekten teşekkür ediyorum. Gençler dünyayı çok iyi okuyorlar. Türkiye’yi çok iyi okuyorlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi ülkesi için verdiği mücadeleyi çok iyi biliyorlar. Bu mücadelenin sadece Türkiye için değil, bütün mazlum ülkeler için örnek alınması gereken bir mücadele olduğunu da gayet iyi biliyorlar. Çünkü Mustafa Kemal çağdaş uygarlığı hedeflemiştir. Bilimi hedeflemiştir. Bilginin, bilimin ne kadar değerli olduğunu ifade etmiştir" dedi.

‘CUMHURİYET VAZGEÇMEYECEĞİMİZ TEMEL BİR DEĞERDİR’

Toplantıya Türkiye’den gençlerin yanında Ukrayna, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan gibi ülkelerden katılan gençlerin de olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin kalbi Ankara’dan bütün bu ülkelerden katılan genç kardeşlerime, arkadaşlarıma sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı; Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıdır. Bu aslında bir milli kurtuluş savaşının başlangıcıdır. Dolayısıyla verilen mücadelenin başlangıcıdır. İşgal altındaki bir Türkiye’yi düşman işgalinden kurtarmak ve bağımsız bir devlet kurmaktır. Ama bu devletin şekli ne olacak; o da cumhuriyettir. Dolayısıyla biz cumhuriyetimizi de bağımsızlığımızı da Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun arkadaşlarına borçluyuz. Bu bizim asla unutmayacağımız ve vazgeçmeyeceğimiz temel bir değerdir" diye konuştu.

‘FİLİSTİN HALKININ MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUZ’

Kemal Kılıçdaroğlu, verilen bağımsızlık mücadelesinin bütün mazlum ülkelere örnek olan bir mücadele olduğunu belirterek, "Filistin’in ve Filistin halkının verdiği bağımsızlık mücadelesi aynı zamanda bizim bağımsızlık mücadelemizdir diye biz yorumluyoruz. Benim daha üniversitede okuduğum yıllarda Türkiye’den çok sayıda genç Filistin’in bağımsızlığı için Filistin’e gitmişlerdi. Bugün onların mezarları Filistin’de; orada hayatlarını kaybettiler. Dolayısıyla Filistin aynı zamanda bizim kardeşlerimizin de mezarlarının olduğu bir ülke. Filistin’in bağımsızlığını her ortamda isteriz. Filistin halkının işgal edilen toprakları kurtarmasını ve bu konuda verdikleri mücadeleyi her zaman her ortamda destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

‘GENÇLİĞE EMANET EDİLECEK’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından da bir açıklamaya yaptı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bundan tam 102 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basan Mustafa Kemal Atatürk’ün aklında, yurdu düşman işgalinden kurtarmak kadar güçlü bir düş daha vardı: Cumhuriyet! O Cumhuriyet ki uğrunda mücadele edilecek, acı çekilecek, gerektiğinde can verilecek ama eninde sonunda gençliğe emanet edilecek.

19 Mayıs, Samsun’dan doğup tüm yurda yayılan güneştir. 19 Mayıs, Cumhuriyet’in önsözü, müjdecisidir. 19 Mayıs aynı zamanda, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Doğum günüm’ dediği tarihtir. O, işte böylesine önemli bir günü gençliğe armağan etmiştir.

‘HEDEF: CUMHURİYETİMİZİ, DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRMAK’

Bir yılı aşkın süredir devam eden pandemi koşulları, 19 Mayıs coşkusunun sokaklara yayılmasını engellese de bu coşku yüreklerimizde asla eksilmeyecektir. Aklın ve bilimin yol göstericiliğinde aşacağımız bu zorlu günlerin ardından tek bir hedefimiz olacak: Güzel Cumhuriyetimizi, demokrasi ile taçlandırmak. O büyük gün gelinceye kadar bizlere yorulmak da umutsuzluğa kapılmak da yasak! Bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor; Bağımsızlık, Cumhuriyet ve Demokrasi mücadelesinin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile terörle mücadelede şehit düşen evlatlarımızı rahmetle anıyorum."

GENÇLİK FORUMU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ayrıca sosyal medya hesabından bir video mesaj paylaşarak gençleri, dijital gençlik forumu olan "Yüzyılın Rotası'na" katılmaya davet etti. Kılıçdaroğlu, paylaşımında, "Türkiye'nin en büyük dijital gençlik forumu Yüzyılın Rotası'nda ben de varım. Siz de gelin, geleceğe hep birlikte ışık tutalım" dedi.

Yüzyılın Rotası Gençlik Forumu, 19 Mayıs 1919'un 102. yıl dönümünde yapılacak ve 5.000'in üzerinde fikir sahibi gençle, 100’ün üzerinde markanın katılacağı bir etkinlik olarak planlandı. Samsun, Atakum Belediyesi öncülüğünde hayata geçen forumda, 10.000’in üzerinde birebir görüşme gerçekleşecek, sponsor geliri 102 öğrenciye burs olarak aktarılacak.

Öne Çıkanlar