Geniş Merdiven, Deniz Gezmişler için Moda Sahnesi'nde çalacak

Geniş Merdiven, Deniz Gezmişler için Moda Sahnesi'nde çalacak
Geniş Merdiven Orkestra 'Denizlerce' isimli konserinde Deniz Gezmişlerin anısına çalacak.

Müzisyenler Murat Mengirkaon ile Barış Yıldırım’ın kurduğu Geniş Merdiven Orkestra, konser dizisinin ilk ayağında Deniz Gezmişlerin anısına ilk kez bir epik oratoryoya imza atıyor.

'Geniş Merdiven' konserler dizisinin 'Denizlerce' başlığını taşıyan ayağı, yarın Kadıköy Moda Sahnesi’nde dinleyicilerle buluşacak. Sanatçıların Brecht’in "epik tiyatro" ve Theodorakis’in "halk oratoryosu" yaklaşımlarını birleştirerek geliştirdikleri "epik oratoryo" türündeki konser; oyuncu Latif Tiftikçi’nin anlatıcılığıyla gerçekleşecek ve izleyicilerine toplumsal ve tarihsel bir seyirlik sunacak. Bestecilerin kendi şarkılarının yanı sıra, 12 Mart darbesinin ardından birbiri ardınca infaz edilen genç devrimcileri hatırlatacak bestelerin yer aldığı konserde çok kültürlü ve sesli müziğin pek çok örneği bir arada yer alacak.

Murat Mengirkaon’un Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’a adadığı şarkısı 'Üç Yağmur Damlası' ve Hrant Dink’i anlatan 'Kuş Rüyası'; Barış Yıldırım’ın Ulaş Bardakçı’nın anısına yapılan 'Erkenci Badem Gülü', Cihan Alptekin’i anlatan şarkısı 'Oy Cihan Bizum Cihan' ve İbrahim Kaypakkaya’nın annesinin ağıtına yaptığı özgün bestenin de yer aldığı 'Denizlerce' başlıklı epik oratoryo, dinleyicilerini 68 kuşağının ayak izlerinde buluşturacak.

Öne Çıkanlar