George Floyd'u öldüren polisin kefaleti 1 milyon 250 bin dolara çıkarıldı

George Floyd'u öldüren polisin kefaleti 1 milyon 250 bin dolara çıkarıldı
George Floyd'u gözaltına alırken boynuna dizini basarak öldüren polis Derek Chauvin'in kefalet bedeli 1 milyon dolardan 1 milyon 250 bin dolara çıkarıldı.

ABD'nin Minneapolis kentinde siyah Amerikalı George Floyd'u gözaltına alırken boynuna dizini basarak boğularak ölmesine neden olan eski polis memuru Derek Chauvin ilk kez hakim karşısına çıktı.

KAFALET BEDİLİ KAÇMA İHTİMALİ BULUNDUĞU GEREKÇESİYLE YÜKSELTİLDİ

Minnesota Oak Park Heights Eyalet Hapisanesi'nden turuncu elbise içinde kelepçeli olarak video bağlantısıyla duruşmaya katılan Chauvin için, Savcı Matthew Frank, suçlamaların ciddiyeti ve kamuoyunda kendisine karşı kuvvetli bir algı olması nedeniyle kaçma ihtimali bulunduğunu belirterek kefalet bedelinin yükseltilmesini talep etti.

Savcı Matthew Frank'ın talebini kabul eden hakim Jeannice M. Reding, ilk gözaltına alındığında 1 milyon dolar olarak belirlenen Chauvin'in kefalet bedelini 1 milyon 250 bin dolara çıkardı. Karara Chauvin ve avukatı itiraz etmezken yaklaşık 15 dakika süren ilk duruşmada bir sonraki mahkeme tarihi 29 Haziran olarak belirlendi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar