Georgieva: IMF, haziranda ekonomik tahminlerini düşürebilir

Georgieva: IMF, haziranda ekonomik tahminlerini düşürebilir
IMF Başkanı Georgieva, bir çok ülkeden gelen verilerin beklenenden daha kötü olduğunu belirterek, haziranda tahminleri büyük ihtimalle düşüreceklerini ifade etti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Covid-19 salgınının ekonomik etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu Financial Times ile gerçekleştirdiği internet yayınında, nisan ortasından bu yana gelen verilerden dolayı IMF'nin ekonomik tahminlerini haziran ayında büyük bir ihtimalle düşüreceğini söyledi.

Ulusal düzeyde atılan kararlı adımların küresel ekonomiye istikrar getirdiğini söyleyen IMF Başkanı, Arjantin'in borcunun sürdürülebilir olmasının herkesin faydasına olduğunu belirtti. Georgieva, IMF Arjantin hükümetinin halkı için doğru olanı yapmaya çalıştığını düşündüğünü ifade etti.

IMF, haziran ayı içerisinde projesiyonlarını güncelleyecek.

IMF Başkanı Georgieva, birçok ülkeden gelen ekonomik verilerin beklentilerden daha kötü olduğunu belirterek, "Büyük ihtimalle haziranda tahminlerimizde güncelleme yapacağız. 2020'ye yönelik beklentimiz biraz daha kötü olacak" dedi.

Covid-19 krizinin bir fırsata çevrilmesi gerektiğini belirten Georgieva, sürdürülebilir büyümenin sağlanmasına yönelik konularda yapısal iyileşmelerin olması gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar