Gergerlioğlu: Diyanet eliyle din zorbaların temsilcisi haline getirildi

Gergerlioğlu: Diyanet eliyle din zorbaların temsilcisi haline getirildi
“İslam’da Hak ve Adalet” paneline konuşan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu "Din Diyanet eliyle zorba anlayışların temsilcisi haline getirilmiş” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İslam Masası tarafından Mardin’de "İslam’da Hak ve Adalet" konulu panel düzenlendi.

İslam Masası üyesi Jiyan Akan’ın moderatörlüğündeki panele HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İslam Masası Eşsözcüsü Zahit Mutlu ve İslam Masası üyesi Mehmet Öner konuşmacı olarak katıldı. Bir otelin konferans salonunda yapılan panele, din insanları ve yurttaşlar katıldı.

'BİZİM ŞUANDA YAŞADIĞIMIZ NE YAZIK Kİ, ALLAH'IN DİNİ DEĞİL'

İslam Masası Eşsözcüsü Zahit Mutlu, İslam'da adaletin olduğunu İslam dinin kutsal kitabı Kuranı Kerim'de gördüklerini belirterek, ayetlerden örnekler verdi. İslamiyet'teki eşitsizliklerin saray ve saltanatların oluşmasıyla başladığını ifade eden Mutlu, Emeviler döneminde ortaya çıkan saltanat anlayışıyla sorunların büyüdüğünü belirtti.  "Bir Allah'ın dini var bir de uydurulmuş din var. Bizim şu anda yaşadığımız ne yazık ki, Allah'ın dini değil" diyen Mutlu, "Cübbeli Ahmet Hoca" ismi ile anılan Ahmet Mahmut Ünlü’nün HDP’lilere dönük sözlerini hatırlatarak, "Cübbeli denilen insan suratlı ama yapı itibariyle içi şeytanlıklarla dolu bir şahsiyet" dedi. Ünlü’nün demecini hatırlatan Mutlu, "Evet, biz senin dinine değil, biz Allah’ın dinine inananlarız" ifadelerini kullandı.
 
Müslüman iktidarların hiçbirinin İslam’ın ruhuna uygun yaşamadığını ve yönetmediğini ifade eden Mutlu, "Esas itibariyle yapmak istedikleri, toplumu umutsuz bir noktaya getirmek. En kötü koşullarda bile umudumuzu koruyacağımızı, mücadele edeceğimizi söylüyoruz. Biz buradayız, biz bu mücadeleye devam ediyoruz" dedi.
 
‘HAKKI GERÇEKLEŞTİRMEMİZ GEREKİYOR’
 
Ardından söz alan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu da, dinin amacının şekli ibadetler olmadığını, hakkı ve adaleti tesis etmek olduğunu belirterek, "Bin 400 yıl geçti aradan ve hakikati unutuldu. Hak unutuldu, adalet unutuldu, eşitlik unutuldu, insaf unutuldu, vicdan unutuldu. Geldiğimiz noktada İslam dünyası şekil şemalin kaldığı, bir dünya haline döndü" dedi.

Binlerce yıldır "din adamı" adı altındaki kişilerin hakkaniyeti ters yüz etmeye çalıştığını belirten Gergerlioğlu, ırkçılığın hakim olmasıyla birlikte inançta korkunç bozulmaların meydana geldiğini söyledi. Bugün A’dan Z’ye bir sürü hukuksuzluk olduğunu belirterek, "Din dönmüş dolaşmış, halkın temsilcisi olmaktan çıkarılmış, Diyanet eliyle zorba anlayışların temsilcisi haline getirilmiş" diye konuştu. Diyanet’in hutbelerinde ülkenin sorunlarına dair tek kelime olmadığını ifade eden Gergerlioğlu, "Bu ülkede hakkı hukuku gerçekleştirmemiz gerekiyor" dedi.
 
Panel, Mehmet Öner’in sunumuyla sona erdi. (MA)

Öne Çıkanlar