Gergerlioğlu: Helalleşmeyi sağlayabilirsek toplum gerçekten ileriye doğru gider

Gergerlioğlu: Helalleşmeyi sağlayabilirsek toplum gerçekten ileriye doğru gider
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bu toplumda helalleşmeyi sağlayabilirsek toplum gerçekten adım atar, ileriye doğru gider. Bundan hiç kimse gocunmasın” dedi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM’de bugün düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ çağrısını çok değerli gördüklerini belirtti. Gergerlioğlu, şunları söyledi:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun helalleşme ile ilgili sözleri var, bu sözleri çok önemli ve anlamlı buluyorum. Ben, bir insan hakları savunucusuyum, barış için her türlü bedeli ödemiş bir insanım ve bu ülkede barış için, insan hakları için, toplumsal olumlu değişimler için adım atan herkesi desteklerim; önce de destekledim, şimdi de destekliyorum, daha sonra da destekleyeceğim. İsterse benim partimden olmasın, isterse bana uzak bir kimlikten olsun, isterse yakından olsun, kim olursa olsun barış ve insan hakları konusunda atılan tüm adımları destekliyorum. Helalleşme çağrısı, aslında yüzleşme çağrısıdır. Aslında hukuk önünde hesaplaşma çağrısıdır. Bu çağrıyı, ‘Helalleşme nedir, dini bir terimdir, biz öyle dini terimlerle hareket etmeyiz’ diyenlere söyleyecek sözüm var. İster dindar olun ister dinsiz, ateist olun ister Sünni olun ister Alevi, bu ülkede bu topraklarda helalleşme sözü kadar sıcak, içten bir başka kelime bulamazsınız. İnsanlar arasında bizim ilişkilerimizde de zaman zaman sıkıntılarımız olur, birbirimize küseriz, darılırız, çatışırız, kavga ederiz ama en sonunda en güzel yol olan helalleşmeyi tercih ederiz.

‘HELALLEŞMEYİ SAĞLAYABİLİRSEK TOPLUM GERÇEKTEN ADIM ATAR, İLERİYE DOĞRU GİDER’

Bizim haklı çıkmamız mesele değildir. Önemli olan helalleşmeyi sağlamaktır. Bu toplumda helalleşmeyi sağlayabilirsek toplum gerçekten adım atar, ileriye doğru gider. Bundan hiç kimse gocunmasın. Ne CHP içerisindeki birtakım kesimler ne de CHP dışındaki birtakım kesimler. Hiç kimse bu sözlerden lütfen rahatsız olmasın.

CHP önemli bir adım atarak, birtakım itirazlar geleceğini de bilerek önemli adımlar atmaktadır. CHP’nin statükocu ve içine kapanan anlayışını eleştirmiş bir insanım ama eleştirmem demek, şimdiki adımını görmezden geleceğim anlamına gelmez. Bu adımları destekliyorum, çok değerli adımlardır. CHP’nin ‘Dindarlarla, başörtülülerle, Kürtlerle, Alevilerle, Sünnilerle, mağduriyete uğramış her kesimden insanla barışacağız, adım atacağız, Cumhuriyet adına atacağız bu adımları, devlet adına atacağız bu adımları’ demesi son derecede önemlidir. Bazı adımları konusunda eleştiriler var, ama bunları CHP devlet adına atacağını söylüyor. Kendisine yakın ve uzak olan kesimler için adım atacağının söylüyor. Bu ne demek? ‘Eğer ki biz iktidar olursak bizlere uzak ve yakın kesimlere doğru hamleler yapacağız.’ CHP, KHK gerçeği ile de yükselmeye başladı. Şu anda CHP, KHK zulmüne uğrayan binlerce insan ile görüşüyor, bunu bir HDP’li olarak destekliyorum, bunlar çok değerli adımlardır. Çünkü bu ülkede KHK’lılara son beş yıldır soykırım yaşatılmaktadır, bir politik kırım yaşatılmaktadır. İnsanlar, işlerinden atıldığı yetmezmiş gibi özel sektörde çalıştırılmayıp, yurt dışında çıkışları engellenerek hayatları karartılmaktadır. Bütün bunlara karşı CHP’nin adımlar atmasını son derece değerli buluyorum. Biz, bu ülkede artık kısır politik çekişmelerden kurtulup, toplumsal barışı, insan haklarını yakalamak zorundayız. Bunu A’dan Z’ye tüm toplum kesimlerine söylüyorum; HDP’liye de CHP’liye de AKP Partiliye de İYİ Partiliye de MHP’liye de grubu olmayan tüm partilere de kesimlere de söylüyorum; helalleşme çağrısına ben de evet diyorum. Sayın Selahattin Demirtaş da bugün açıklama yaptı, çok önemli olduğunu söyledi. Partimiz de bu açıklamayı değerli buluyor." (ANKA)

Öne Çıkanlar