Gergerlioğlu: KHK’liler nasıl ihraç edildi, belgeler elimizde

Gergerlioğlu: KHK’liler nasıl ihraç edildi, belgeler elimizde
HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, skandal belgeleri meclis gündemine taşıdı.

HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "FETÖ, AKP dışındaki partileri destekleyen 'M' emri verdi" ifadelerini kullandığı konuşmasında KHK'lilerin ihraç edilmesine dair elinde skandal belgeler olduğunu dile getirdi. Meclis gündemine taşıdığı sıkandal belgeler hakkında Gergerlioğlu, "Binlerce belge var elimizde isteyen inceleyebilir" dedi.

Gergerlioğlu sosyal medya hesabından paylaştlığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Elimde skandal iki belge var. Haberlere de konu oldu. Pendik Belediye Başkanlığı’nın İdare Mahkemesine verdiği cevap ve İdare Mahkemesinin kararı bunlar. HDP’ye oy verdiği ve desteklediği için FETÖ suçlamasıyla ihraç edilen bir kişinin kararları ve belgeleri bunlar. HDP faaliyetlerine katıldığı için şöyle bir kararla cevap verilmiş. İdare Mahkemesi de karar vermiş. ‘AKP dışındaki partileri destekleyen M emri verdi FETÖ, bu yüzden HDP’ye oy vermesi FETÖ üyesi olduğunu gösterir’ diye karar verilmiş. Bu skandal belgeler elimde, isteyen inceleyebilir. 100 binlerce KHK’nin nasıl ihraç edildiğine dair skandal belgeler bunlar. Daha binlerce belge var elimizde.."

Gergerlioğlu'nun paylaşımı da şu şekilde:

"Bu skandallar, belgeler elimde, isteyen inceleyebilir. Yüz binlerce KHK'linin nasıl ihraç edildiğine dair skandal belgeler bunlar, daha binlerce belge var elimizde. KHK zulmü ve soykırımı bir an evvel bitmelidir."

Öne Çıkanlar