10 gün içinde cezaevine teslim olması için tebligat gönderilen Gergerlioğlu: Teslim olmayacağım

10 gün içinde cezaevine teslim olması için tebligat gönderilen Gergerlioğlu: Teslim olmayacağım
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Gergerlioğlu'na verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onamıştı.

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK- Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki cezanın infazı için tebligat ulaştırıldı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında 'sosyal medya paylaşımları' gerekçe gösterilerek verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştı.

Meclis'i terk etmeyeceğini söyleyen Gergerlioğlu dün sabahın erken saatlerinde lavaboya giderken gözaltına alınmış, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.     

Bugün Gergerlioğlu’na hapis cezasının infazı için tebligat geldi. Mevzuata göre.i Gergerlioğlu'nun 10 gün içinde cezaevine teslim olması gerekiyor. 

'TESLİM OLMAYACAĞIM'

Gergerlioğlu bugün katıldığı Artı TV’de yayınlanan Medya Kritik programında tebligatın ulaşması durumunda ne yapacağına dair şunları söyledi:

"Ben tanınan, bilinen bir insanım. Yerim yurdum belli. Ben bunun hukuksuz olduğunu düşünüyorum. Ve kendim teslim olmayacağım. Yakalama kararı durumunda adalet nöbeti evimde devam ediyor. Ama başka bir şekle evirilme durumu var. Bunu daha sonra kamuoyuna açıklayacağım. Benim Meclis'teki nöbetimin sonlandırmak için uyduruk bir karar aldılar. Meclise gitsem beni Meclis'e almazlar. Araçlar ben var mıyım diye kontrol ediliyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar