Gergerlioğlu ODTÜ nöbetine destek verdi: Bu yolun yapılması işgal anlamını taşıyor

Gergerlioğlu ODTÜ nöbetine destek verdi: Bu yolun yapılması işgal anlamını taşıyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB)’nin ODTÜ arazisine başlattığı yol çalışmasına öğrenciler direniyor. Gergerlioğlu, öğrencilerin direnişine destek verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB)’nin Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arazisinde yol çalışmasını başlatması üzerine öğrenciler nöbete başladı. Bugün de devam eden inşaat çalışmalarına yönelik öğrenciler bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Baki Arslanbey’in yanı sıra birçok öğrenci katıldı. Öğrencilerin ‘Rant yolu’ olarak adlandırdığı alanda  yapılan açıklamada "Sermaye elini ODTÜ’den çek", "Mansur elini ODTÜ’den çek" sloganı atıldı.

‘ODTÜ ORMANI TALAN EDİLMEK İSTENİYOR’

Yapılan yolun ODTÜ arazisinde olduğunu belirten öğrenciler, "Melih Gökçek’e bağlı genç inşaata ait rezidanslar için belediye yol çalışmalarını sürdürüyor. Bin bir emekle sıfırdan oluşturulmuş, Ankara'nın akciğerleri olan ODTÜ ormanı bir avuç zengin rezidanslarına kolayca ulaşabilsin, halkın vergilerinden kaynak aktarımı yapılsın diye talan edilmek isteniyor. Bu yol ile yerleşim ve işyerleri artacak, ODTÜ ormanı tarumar edilecek. ODTÜ öğrencileri olarak ranta ve talana geçit vermeyeceğiz. Tüm Ankaralıları ODTÜ ormanına sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

‘BU YOLUN YAPILMASI İŞGALDİR’

Yapılan açıklamada konuşan HDP’li Gergerlioğlu, yolun ODTÜ arazisinde yapıldığının altını çizdi. Gergerlioğlu, ABB eski Başkanı Melih Gökçek döneminde yapılmaya başlanan yolun karşısında duranların bugün sustuğunu hatırlattı. Gergerlioğlu, "Bu yolun yapılması işgal anlamını taşıyor çünkü ODTÜ arazisinin içerisindesiniz. İş araçları burada yol yapım çalışmalarına devam ediyor. ODTÜ’lü öğrenciler, kamuoyu, ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı ve üyeleri bu yol yapımına karşılar. ODTÜ arazisinin içinde ormanlık bir alandayız ancak bu alanın içinden geçiyor. Arkada da birtakım bloklar var. Buradaki tabiat örtüsüne de büyük bir zararı olacak. Ne talihsizlik ki 2017’de o dönemin başkanı Melih Gökçe’nin başlattığı bir projeydi burası. O zamanlar buna karşı çıkanlar şu anda sesini çıkarmıyor. Bu olacak bir şey değil. Buradaki arazinin ortadan bölünerek bir ranta açılması mevzubahis. Bu iddiaların sosyal medyada gündeme gelmesi üzerine ABB bir açıklama yaparak ‘ODTÜ arazisi değildir, Niğde otoyolu yapım çalışmaları sürmektedir’  dedi ancak biz şu anda ODTÜ arazisinin içindeyiz. Başka bir yer değil burası" ifadelerini kullandı.

‘BU YOLU YAPTIRMAYACAĞIZ’

ODTÜ Mezunları Derneği  adına konuşan Baki Arslanbey de, "Rant yolunun üzerindeyiz. Yaptığımız açıklamaları yerinde tespitlerimizle de doğrulamış olduk. Ankara Büyükşehir Belediyesinden ihale alan firma şu anda ODTÜ arazisinde çalışıyor" diye konuştu. Arslanbey, "Dün ABB açıklama yapmıştı. ODTÜ arazisinde herhangi bir çalışmamız yoktur diye. Buradaki emekçi arkadaşlardan da aldığımız bilgiye göre yaklaşık 4 gündür ODTÜ arazisinin üzerine malzeme çekiyorlar. Dünkü açıklama tamamen kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir açıklama. ABB başkanı ile karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Israrla bunu söylüyoruz. Ama eğer o karşı karşıya gelmek istiyorsa bizleri her zaman burada karşısında bulacak. Kentimize üniversitemize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu yolu yaptırmayacağız. 2017’de bu yol Melih Gökçek zamanında inşaata başlatıldığında Ankaralı birçok milletvekili bizim yanımızda yer almıştı. Biz o zaman da bu yola onlarla birlikte karşı çıkmıştık. Biz hala karşıyız ama onları da yanımızda görmek istiyoruz. Onların da kentimize üniversitemize sahip çıkmasını istiyor dayanışmaya bekliyoruz" diye belirti. (MA)

Öne Çıkanlar