Yeni Akit, bu yıl da ezanı ıslıkladılar yalanına sarıldı

Yeni Akit, bu yıl da ezanı ıslıkladılar yalanına sarıldı
Yeni Akit, 18. Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan kadınları cinsel taciz içeren nefret diliyle hedef aldı.

ARTI GERÇEK- 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde İçişleri Bakanı Süeyman Soylu'tarafından yasaklanan 18. Feminist Gece Yürüyüşü'nü hedef alan Yeni Akit, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda ezanın ıslıklandığı iddiasında ısrar etti. Faruk Erzen imzasıyla yayınlanan haberde 18. Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılanlara, 'Azgın azınlık, femifaşistler, LGBTİ sapkınlar" gibi nefret söylemleriyle hedef gösterilirken, Cumhuriyt, Birgün ve Sözcü gazetelerini de hedef aldı.

KADINLARA 'AZGIN AZINLIK' VE 'FEMİFAŞİSTER' DEDİ

'Algı bültenleri körüklüyor, femifaşistler kuduruyor' başlıklı yazıda, kadınların erkek şiddetine karşı korumayı öngören sözleşmelerden, 'İstanbul Sözleşmesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve 6284 sayılı sözde Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun gibi toplumu ve aileyi ifsad projeleri' olarak bahsedildi.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen 'Feminist Gece Yürüyüşü' eyleminin ardınd,llendirdiği 'ezanı ıslıkladılar' iddiasının 'yalan' olduğunun anlaşılmasına rağmen aynı iddiayı geçtiğimiz gün yapılan yürüyüş içinde yineleyen Erzen, "Sözde kadın hakları savunucuları, özde insanlık düşmanları femifaşistlerin düzenlediği gösteride geçen yıl sergilenen rezilliğin bir benzeri yaşandı. Batı kültürünün vagonuna takılarak manevi değerlerini yitirmiş azgın azınlık, gösterinin yapıldığı sırada okunan ezanı ıslıklayarak tıpkı geçen seneki gibi İslam’ın kutsallarına saldırdı" dedi.

AKİT AYNI SUÇLAMAYI HEÇEN YIL DA YAPTI 

Yeni Akit gazetesi geçtiğimiz yıl düzenlenen '17. Feminist Gece Yürüyüşü' için asılsız haberlere imza atmış, eyleme katılan kadınları, 'Ezan'ı ıslıkladılar' suçlamasıyla hedef göstermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşmalarında bu suçlamayı dile getirip kadınları hedef göstermişti. 

 

 

   
 

Öne Çıkanlar