Geride Yazılan Kaldı-Eleştiri Yazıları

Geride Yazılan Kaldı-Eleştiri Yazıları
Doğu Kitabevi'nden çıkan 'Geride Yazılan Kaldı' adlı kitapta ise dünya ve Türkiye edebiyatının bilinen, bilinmeyen önemli yapıtlar hakkında farklı ve özgün bilgiler yer alıyor.

ARTI GERÇEK- 2017 yılında yayımlanan Çocuk Edebiyatı Denilince adlı kitabında Tacim Çiçek, önsöz niyetine ‘okumanın önemi için bir deneme’ başlıklı yazısında Eflatun’dan "Konuşmak, insanın beynini kullanma sanatıdır" sözüne; öyleyse okumak da beynimizi besleme sanatıdır cümlesini eklemişti.

Yazarın aynı zamanda iyi bir okur olmasının sonucu olan sanat ve edebiyat üstüne kimi yazıları 2019 yılında Reddediyorum adlı kitabında yayımlandı.

Doğu Kitabevi tarafından yayımlanan Geride Yazılan Kaldı adlı kitapta ise dünya edebiyatının ve Türkiye edebiyatının bilinen, bilinmeyen önemli yapıtlarını sindirerek okuduğunun kanıtı olan yazılarına yer veriliyor.

Tacim Çiçek’in kitabı, Catherine Clement’inden Ütopya yazarlarına, şahsen tanıdığı şair, öykücü ve romancıdan Alev Alatlı, Leyla Erbil, Oğuz Atay, Ahmet Altan ve Hasan Ali Toptaş’a; Fikret Başkaya’dan Clara Zetkin’e kadar onlarca şair, öykücü, romancı, siyaset bilimci, düşünür, aktivist ve feministin yapıtları üzerine yazdıklarından oluşuyor.

Belki de önceden okumuş olduğunuz ya da okuyup unuttuğunuz kimi kitaplar ve yazarlar hakkında farklı ve özgün bilgiler edineceksiniz.

Öne Çıkanlar