Gezer’i hedef gösteren Yeni Akit hakkında suç duyurusu

Gezer’i hedef gösteren Yeni Akit hakkında suç duyurusu
Cezaevinde yaşamını yitiren Garibe Gezer’i hedef gösteren Yeni Akit hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 9 Aralık’ta yaşamını yitiren Garibe Gezer’in ailesinin avukatları, Gezer’in yaşamını yitirmesini hedef gösteren Yeni Akit hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Gezer’in ailesinin avukatları, suç duyurusunda Akit’in, "HDP’liler yasta, devlet hedefte! Cezaevinde beslenen bir terörist daha öldü" başlıklı "haberine" yer vererek, "Kişinin hatırasına hakaret suçu" işlediğini tespitine yer verdi.

Başvuruda yaşamını yitiren Gezer’in henüz cenazesini dahi alamamışken Gezer’in hedef gösterilmesi nedeniyle ailenin duyduğu üzüntünün daha da arttığına yer verildi. Başvuruda Türk Ceza Kanun’un 130’üncü maddesini işaret eden avukatlar, "Bir kimsenin öldükten sonra hatırasına en az üç kişiyle ihtilat ederek hakaret eden kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Ceza hakaretin alenen işlenmesi halinde, altıda bir oranında artırılır" ifadelerine yer verdi.

CEZALANDIRILMALARI İSTENDİ

Akit’in hedef gösterdiğine vurgu yapan avukatlar, hakaret suçunun açıkça işlendiğini ifade ederek, Akit’in Yayın Sahibi ve Yazı İşleri müdürlerinin cezalandırılmasını istedi. (MA)

Öne Çıkanlar