Gezi Davası’nda üye hakim AKP’nin aday adayı çıktı

Gezi Davası’nda üye hakim AKP’nin aday adayı çıktı
Avukat İşler, mahkemede üye hakim olan Murat Bircan’ın, daha önce AKP’den milletvekili aday aday olduğunu belirterek, yargılamanın bir anlam ifade etmediğini söyledi.

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle iş insanı Osman Kavala ile 16 hak savunucusunun yargılandığı Gezi Davası’nın karar duruşmasının ikinci oturumu, Çağlayan’da bulunan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davada söz alan avukat Evren İşler, mahkemede üye hakim olan Murat Bircan’ın, daha önce AKP’den milletvekili aday aday olduğunu belirterek, yargılamanın bir anlam ifade etmediğini söyledi.

AKP’DEN ADAY ADAY HAKİM

Av. Evren İşler, mahkeme başkanı ve heyetinin savunma yapan avukatları dinlemediğini söyleyerek, tepki gösterdi. İşler, savunmasında polis fezlekesini hazırlayan polislerin, savcı ve hakimlerin "delil üretmekten" tutuklandığına dikkat çekerek, aynı deliler nedeniyle şu anda müvekkillerinin yargılandığını dile getirdi. İşler, Cuma günü görülen duruşmada Av. Tora Pekin’in savunmasının mahkeme başkanı tarafından yarıda kesildiğini anımsatarak, tepki amaçlı Pekin’in yarıda kalan savunmasını okudu. İşler, Google’den yaptığı araştırma sonucu, şu anda üye hakim olan Murat Bircan’ın daha önce Samsun’da AKP’den milletvekili aday adayı olduğunu paylaştı. İşler, Bircan’ın Erdoğan’a övgüler dizen bir hakim olduğunu söylemesinin ardından, üye hakim Bircan’ın önünde bulunan bilgisayarın arkasına saklanması dikkat çekti.

İşler’in paylaşımı ardından mahkeme, duruşmaya ara verdi.

Öne Çıkanlar