Gezi Davası'ndan tutuklananların aileleri Davutoğlu ve Babacan'a seslendi

Gezi Davası'ndan tutuklananların aileleri Davutoğlu ve Babacan'a seslendi
'Bu iki şahsa çağrı yapmamızın ana sebebi bu ortamdan Türkiye'yi çıkarmak için bir oluşum içindeler. Dosyaya dilekçe koyun. Söz uçar yazı kalır.'

Yağmur Kaya 


+GERÇEK- Gezi Davası kararında 18 yıl hapis cezası alan Can Atalay'ın annesi ve babası, Tayfun Kahraman eşi Meriç Kahraman ve Hakan Altınay'ın eşi Hande Altınay TMMOB Mimarlar Odası önünde devam eden Adalet Nöbeti'ni ziyaret etti. 

Nöbette ilk söz alan Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay, dayanışma gösteren herkese teşekkür etti. Can Atalay'la 10 dakikalık telefon görüşmesi yaptığını söyleyen baba Atalay, görüşmede Can Atalay'ın kendisine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Gezi davasının ardından mahkeme kararını eleştiren CHP'li Özgür Özel ve TİP'li Ahmet Şık'ın açıklamalarını yayınlayan televizyon kanallarına para cezası kestiğini söylediğini ifade etti. 

BABA ATALAY: DİK DURACAĞIZ, BİR ARADA OLACAĞIZ VE KAZANACAĞIZ

"Can, Hakan ve Tayfun diyor ki; 'dosyaya iyi baksınlar. Ortada ne suç ne de suçlu var. Biz Gezi eylemlerini sonuna kadar savunuyorsunuz. Burada ne suç ne örgüt vardır'. Arkadaşlar, Türkiye belli dönemlerde korku dönemleri yaşar. Bu yaşadığımız dönemde korku döneminin çıtasının biraz daha yükseldiği dönem. Mücadeleden gelen bir kişi olarak diyorum ki dik duracağız, yılmayacağız. Bir arada olacağız ve kazanacağız." 

ALİ BABACAN VE DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRI: ŞİKAYETLERİNİZİ GERİ ALIN

Atalay, Gezi Davası'nda müşteki olarak gözüken Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na şikayetlerini geri almalarını yönünde çağrıda bulunduklarını hatırlatarak şunları söyledi: "Bu iki şahsa çağrı yapmamızın ana sebebi bu ortamdan Türkiye'yi çıkarmak için bir oluşum içindeler. Söz uçar yazı kalır. Dosyaya dilekçe koyun. Deyin ki, 'Şu zamanda şu görevdeydim. Ne şahsım ne bakanlığım hiçbir şekilde mağdur olmamıştır. Müştekilikten çekiliyorum'. Buradan da çağrı yapıyorum. Bir defa avukatları aradılar ve bir daha dönüş olmadı. Biz müştekilikten çekilme talebimizi hiçbir şekilde gündemden düşürmeyeceğiz."

Anne Şükran Atalay nöbette şunları söyledi: "Ne Hakan'ın ne Çiğdem'in ne Can'ın ne Osman Kavala'nın bir suçu yok. Esas suçlular dönüp kendilerine baksın. "

KAHRAMAN: TAKSİM DAYANIŞMASI ADINA HÜKÜMETİN MASASINA OTURTULDULAR

Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Kahraman ortada herhangi bir suç, suç örgütü olmadığını söyleyerek, "Meslektaşlarımız, eşimiz, dostumuz 25 Nisan tarihinden bu yana tutsaklar. Gezi parkının park olmasını sonuna kadar savunmuş, parkla ilgili yaptığımız her şey meşrudur. Can, Tayfun, Meriç, Hakan mesleklerini icra ederek hükümetin masasına Bülent Arınç'ın, Recep Tayyip Erdoğan'ın masasına, onların imkanlarıyla oturtuldular. Taksim Dayanışması'nın sözcüleri olarak dinlendiler. Bütün talepler meşru, bütün süreçler resmidir. Bugün suçlu olarak anılmaya çalışan şey hukuktur, şehir planlamadır, imar hukukudur. Bugün meslekler, hukuk tehdit altındadır" diye konuştu. 

ALTINAY: HAYATLARINI VE KARİYERLERİNİ BU ÜLKEYE ADADILAR

Hakan Altınay Eşi Hande Altınay, "Bu insanlar belgelselci, şehir planlayıcısı sivil toplumcu olarak hayatlarını ve kariyerlerini bu ülke için iyi bir şey yapmaya adamış insanlar. Bir hakim heyetinin karşısında tek bir soru sorulmadan, tek bir delil toplanmadan tek bir tanık dinlenmeden 18 yıl ve ağırlaştırılmış müebbetle karşı karşıya kaldık. Bu hukuksuzluk toplumu çürütür. Biz onları cezaevinden en yakın zamanda evlerine getireceğiz" dedi. 

Öne Çıkanlar