Gezi'deki 'Camide içki içtiler' iddiasını yalanlayan müezzin Fuat Yıldırım böbrek nakli oldu

Gezi'deki 'Camide içki içtiler' iddiasını yalanlayan müezzin Fuat Yıldırım böbrek nakli oldu
CHP'li Özel, Gezi Direnişi sırasında 'Camide içki içtiler' yalanını çürüten ifadesiyle gündeme gelen müezzin Fuat Yıldırım’ın böbrek nakli olduğunu duyurdu.

Gezi eylemleri döneminde Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirilen "Camide içki içtiler" iddiasını "Din adamıyım, yalan söyleyemem" diyerek yalanlayan müezzin Fuat Yıldırım’a böbrek nakli yapıldı.

Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camisi eski müezzini Fuat Yıldırım’ın kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın üç günü diyaliz tedavisi gördüğü ve organ nakli olmayı beklediği öğrenilmişti. CHP’li Özgür Özel bir süredir böbrek sorunu yaşayan Dolmabahçe Camii Müezzini Fuat Yıldırım’a böbrek nakli yapıldığını duyurdu.

Özel, "Dolmabahçe Camii'nde içki içildiği iddialarına karşı hakikati savunan Müezzin Fuat Yıldırım'ın sağlık durumu takibimizdeydi. Dün Başkent Üni'de Prof. Mehmet Haberal tarafından böbrek nakli yapıldı. Her ikisiyle de görüştüm sağlık durumu ve morali iyi herkese çok selamları var" dedi.

NE OLMUŞTU?

Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi eylemleri sırasında Dolmabahçe’deki Bezmialem Valide Sultan Camisi’nin içinde eylemcilerin bira içtiğini öne sürmüştü. Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından eylemler sırasında camide görev yapan müezzin Fuat Yıldırım, iddiayla ilgili olarak polise verdiği ifadede, "Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim" demişti.

İddiaya dayanak olarak gösterilen haberlerin, Bilal Erdoğan’ın arkadaşı olan ve o dönem Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Yıldız’ın camiye girmesi sonrası basına servis edildiği ortaya çıkmıştı.

Öne Çıkanlar