'Gidici hükümetler seçim kanunuyla oynar'

'Gidici hükümetler seçim kanunuyla oynar'
CHP Sözcüsü Tezcan yasalaştırılan seçim düzenlemesine ilişkin, 'Bu mühürsüz seçimi yasalaştıran bir sistem, bu bir sopalı seçim hazırlığı' dedi

HABER MERKEZİ - CHP MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, AKP ve MHP'nin hazırladığı 'seçim teklifi'nin gece yarısı Meclis'ten geçirilmesine tepki gösterdi. Tezcan, seçim kanununun halktan kaçırılarak TBMM’den geçirildiğini belirterek, "Millet bu seçim hileleri yasasına izin vermeyecektir" dedi. Tezcan, "Gidici olan iktidarlar seçim kanunları ile oynamaya başlar" vurgusu yaptı.

Bugünün 14 Mart olduğunu belirterek tüm doktorların Tıp Bayramı'nı kutlayan Tezcan, Türkiye'de 1 doktora 572 hasta düştüğünü söyledi.

'BUNLAR ULUSLARARASI TEKELLERİN DOSTU'

Şeker fabrikalarının özelleitirilmesine de değinen Tezcan, milletin tepkisine rağmen AKP'nin şeker fabrikalarını satmakta kararlı olduğunu belirterek, "Bunlar, işçinin, çiftçinin, emekçinin düşmanı uluslararası tekellerin dostu" dedi.

'KANUNU MECLİS TV YAYINDA DEĞİLKEN GEÇİRDİLER'

Tezcan konuşmasının devamında ittifak ve seçim kanununa ilişkin açıklamalar yaptı. Seçim kanunları değişirken halktan kaçırılarak, gece yarıları, Meclis Tv’nin yayında olmadığı zamanın planlandığını söyleyen Tezcan, "Türkiye bir güvenli seçim hareketi başlatacaktır. Tüm sivil toplum örgütleri, millet bu seçim hileleri yasasına izin vermeyecektir. Mühürsüz seçimi yasalaştıran bir sistemdir. Bu bir sopalı seçim hazırlığıdır. Bu ittifak çalmak üzerine kurulmuştur" dedi.

'HALKLA BERABER SANDIĞA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

İttifaklara karşı olmadıklarını belirten Tezcan, yeni seçim kanunları ile ortaya çıkan adaletsizliklere karşı oladuklarını söyledi. "Gidici olan iktidarlar seçim kanunları ile oynamaya başlarlar. Ak Parti ve MHP yönetimi için yolun sonu görünmüştür" diyen Tezcan, "Millet sandığa gidecek, sandığına sahip çıkacak, el koyacaktır. Tek adam koalisyonuna karşı çıkanlarla beraber, halkla beraber sandıklara sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.

'CHP'DE BOYKOT ÇATLAĞI YOK'

Bir gazetecinin "CHP’de boykot çatlağı mı var" sorusuna Tezcan, "CHP'de hiçbir çatlak yok arkadaşlar. CHP'nin seçimleri boykot kararı yok. CHP Türkiye’yi bu deli gömleğinden kurtaracaktır. Hep beraber bunun mücadelesini vereceğiz" şeklinde cevap verdi.

Öne Çıkanlar