Gitti Fetullahçılar geldi İsmailağacılar

Gitti Fetullahçılar geldi İsmailağacılar
Sakarya’nın yeni valisi makamına İsmailağa Cemaati'nin düzenlediği törenle oturdu.

GÜNCEL - FETÖ’cü olduğu iddiasıyla görevden alınan valilerin yerine başka cemaat ve tarikatlara üye olan isimlerin atamaları devam ediyor.

En son örnek Sakarya’dan.

Soru soran gazeteciye "gavat" demesi ve 15 Temmuz sonrası valilik önünde uzun namlulu silahla poz vermesiyle ünlenen Hüseyin Avni Coş’un merkeze çekilmesiyle Sakarya Valiliği’ne atanan eski Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu, devlet töreni yerine İsmailağa Cemaati’nin töreniyle makamına oturdu.

Valilik binası girişinde İsmailağa Cemaati elemanları tarafından tekbirlerle karşılanan Balkanlıoğlu, yaptığı konuşmada 15 Temmuz’da gazi olan var mı diye sordu. Yanıt olarak bir kişi elini kaldırdı.

BALKANLIOĞLU İÇİN REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ YOK

Yeni vali Balkanlığolu, sadece İsmailağa tarikatıyla gündeme gelmiyor. Daha önce Afyon Valiliği görevini yürüten Balkanlıoğlu, 2012’de askeri cephanelikte 25 askerin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan patlamanın ardından kente gelen Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i sucuk ve satranç takımı ile karşılamıştı.

Hayatını kaybeden askerlerin aileleri valinin bu davranışına tepki göstermiş ancak Balkanlıoğlu tepkilere "Reklamın iyisi, kötüsü olmaz" yanıtı vermişti.

Öne Çıkanlar