Göçmen İşçiler Kültür Derneği Festivali online yapılacak

Göçmen İşçiler Kültür Derneği Festivali online yapılacak
Gik-Der Kültür ve Sanat Festivali 28 Haziran’da çok sayıda sanatçı, siyasetçi, yazar, gazetecilerin katılımıyla bu kez online olarak gerçekleştirilecek.

12 yıldır kesintisiz bir şekilde düzenlediği festivaller ile on binlerce farklı kültürlerde insana ulaşmayı başaran Göçmen İşçiler Kültür Derneği (Gik-Der), bu yıl Covid-19 salgını sebebiyle her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen açık hava park festivalini, bu yıl online olarak yapılacak.

Festivale Türkiye’den Erdal Erzincan, İlkay Akkaya, Pınar Aydınlar, Grup Vardiya, LaWje, Canan Sağar ve İbrahim Kırılmaz, Suna Alan katılacaklar. Ayrıca Londra’daki Türkiyeli sanatçıların da sahne alacak. Gazeteci-Yazar Can Dündar, HDK Eşbaşkanı Sedat Şenoğlu, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, moda tasarımcısı Barbaros Şansal, siyasetçi ve ekonomist  Alp Altınörs, Gik-Der sözcüsü Helin Peköz, AvEG-Kon Eşbaşkanı Zeynep Birsel, oyuncu-yazar Dr. Ercan Kesal, Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, Prof. Dr. Sinan Özbek, felsefeci-akademisyen Alkan Karaçam,  gazeteci Steve Sweeney ve çok sayıda değerli konuşmacının konuk olacaklar.

Bu yılki festival ABD’de bir polis tarafından katledilen George Floyd cinayeti ve diğer tüm ırkçı, faşist cinayetler ve tutumlara dikkat çekmek amacıyla Irkçılığa Hayır! #Nefesalamıyorum başlığı ile gerçekleştiriliyor. Ayrıca, Türkiye’de yaşanan faşizm ve ırkçılığa karşı mücadeleye de çağrı yapılıyor.

Festival, 28 Haziran Pazar günü saat 14.00 ile 20.00 arası Gik-Der’in sosyal medya kanallarından canlı olarak yayınlanacak.Gik-Der’e ait Facebook, Youtube, Instagram ve Twitch sayfalarından izlenebilecek.

 

 

 

Öne Çıkanlar