Göçmenleri 7 bin Euro karşılığında İtalya'ya götüren kaçakçılar tutuklandı

Göçmenleri 7 bin Euro karşılığında İtalya'ya götüren kaçakçılar tutuklandı
İzmir'in Foça ilçesinde yapılan takip sonucu 226 göçmen ve 10 insan kaçakçısının yakalandığı operasyonda, 6 kişi tutuklanırken, 4 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, Foça ilçesindeki koydan çok sayıda kaçak göçmenin İtalya'ya kaçırılacağı bilgisi üzerine bölgede operasyon yaptı.

Foça açıklarında göçmenlerin bulunduğu 'Ater Ego' isimli teknenin, Foça Fransız Tatil Köyü'nün bulunduğu koydan saat 03.00 sıralarında denize açıldığı belirlenenince teknenin bulunduğu bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi.

Teknede 31'i kadın ve çocuk olmak üzere toplam 197 göçmen ve onları İtalya'ya götürmeyi planlayan 4 insan kaçakçısı yakalandı. Göçmenler ile 4 şüpheli, sabah saatlerinde Foça Balıkçı Barınağı'na getirildi.

Jandarma, kaçakçılardan 6'sının karada olduğunu ve teknenin hareketini buradan takip ettiklerini tespit etti. Yapılan takip sonucu kaçmaya çalışan 6 şüpheli, jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

GÖÇMENLERİ BEKLEMEDEN HAREKET ETMİŞLER

197 göçmen ile 10 organizatörün yakalandığı operasyonla ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı. Organizatörlerin, takip edildiklerini anlayınca 29 göçmeni beklemeden hareket ettikleri öğrenildi. Foça'ya 5 kilometre mesafe kala jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçta ise 29 göçmen daha yakalandı. İşlemleri tamamlanan toplamda 226 göçmen, İl Göç İdaresi'ne gönderildi. 

10 ŞÜPHELİDEN 6'SI TUTUKLANDI 

Operasyonda yakalanan  kaçakçılardan 10'u, jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden N.B., S.E., E.E.,  İ.T., H.K. ve  A.E.  tutuklanırken, Irak uyruklu P.K., İran Uyruklu H.H.N., H.G. ve K.A. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Sorgulama sırasında şüphelilerin verdiği ifadelerde, göçmenleri yaklaşık 7 bin Euro karşılığında İtalya'ya götürmek için anlaştıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. (DHA)

Öne Çıkanlar