Gökçek daire başkanları için 550 milyon liralık 'bitki' almış

Gökçek daire başkanları için 550 milyon liralık 'bitki' almış
Alınan bitkilerde Hint Okyanusu Adaları'na özgü bir tür de yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla görevinden istifa eden eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek’in, Ankara iklimine uygun olmayan çok sayıda saksı bitkisi için belediye ödeneğinden 550 milyon lira ödenek aldığı ortaya çıktı. Aralarında Hint Okyanusu Adaları’na özgü bir türün de yer aldığı bitkilerin, daire başkanlarının odalarında kullanılacağı öğrenildi.

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, salon bitkisi ve saksı alımı için 2017 yılının şubat ayında ihale açtı. İhale kapsamında hazırlanan teknik şartnamede bin 250 saksı bitkisi alınacağı bildirildi. Belediyenin hazırladığı listedeki bitkilerin büyük bölümünün Ankara iklimine uygun olmadığı saptandı. Salon bitkisi ve saksı alımı işine ilişkin hazırlanan teknik şartnamede de işin amacı şöyle açıklandı:

"Belediyemizce organize edilen tören, açılışlar ve belediye birimlerimiz teşrifi ile peyzaj uygulamalarında, Daire Başkanlığımız Bitkisel Ürünler Şube Müdürlüğü merkez seralarında salon bitkisi üretiminde anaç olarak ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Daire Başkan makamlarında kullanılmak üzere salon bitkisi alınması amaçlanmaktadır."

ALTI FARKLI BİTKİYE 550 MİLYON LİRA

Belediyenin 23 Şubat 2017’de açtığı ihale kapsamında, aynı zamanda inşaat ve petrol işleri de yapan bir şirket ile 498 milyon 500 bin TL’lik sözleşme imzalandı. İşin yaklaşık maliyetinin ise 550 milyon TL’yi bulacağı belirtildi.

İhale dosyasına göre, belediyeye şu bitkiler alındı:

Croton Iceton, 300 adet.
Schefflera Gold Capella, 100 adet.
Dracaena Compacta, 300 adet.
Dracaena Song of India, 300 adet.
Ficus Burgundy, 50 adet.
Exotic Orchids XL, 200 adet.

Öne Çıkanlar