'Polis, Nurhayat kendine yazık edecek, diye tehdit ederek kardeşimi aramaktan vazgeçeyim istiyor'

'Polis, Nurhayat kendine yazık edecek, diye tehdit ederek kardeşimi aramaktan vazgeçeyim istiyor'
İş yerinin önünden kaçırılan Gökhan Güneş'in ablası Nurhayat Güneş, 'Bize söyledikleri, siz gidin, birkaç gün içinde Gökhan'ı bırakacağız. Gökhan onlarda değilse, nasıl bırakacaklar?' dedi.

ARTI GERÇEK- Gökhan Güneş isimli genç, 20 Ocak'ta öğleden sonra İstanbul Başakşehir'deki iş yerinin önünden kimliği belirsiz beş kişilik bir grup tarafından kaçırıldı.

Başakşehir'deki iş yerinin önünden 'kornet' tipi bir araca bindirilen 23 yaşındaki Gökhan Güneş'in daha önce de sivil polisler tarafından araca bindirilerek kaçırılmak istendiği öğrenildi.

'AMAÇLARI BİZİ YAVAŞLATIP ZAMAN KAZANMAK'

Güneş'in ablası Nurhayat Güneş, ARTI TV'ye bağlanarak yaşananları aktardı. "Herhangi bir resmi makamdan size geri dönüş oldu mu?" sorusunu, Nurhayat Güneş, "Maalesef hiçbir resmi makamdan bize geri dönüş sağlanmadı. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk, kamera görüntülerinin toparlanıp incelenmesine dair ama onlar hiçbir şekilde bize geri dönüş sağlamadılar. Gittiğimiz bütün kapılar yüzümüze kapandı. İstanbul emniyete gittik, Gökhan'ın orada olduğunu biliyoruz ama bize söyledikleri şey şu: Siz gidin, biz birkaç gün içinde Gökhan'ı göndereceğiz. Eğer Gökhan onlarda değilse, nasıl bırakacaklar? Amaçları bizim arama çabalarımızı yavaşlatıp zaman kazanmak. Gökhan'a ulaşmamızı ve sesimizi duyurmamızı engellemeye çalışmak" diye yanıtladı. 

"Mücadele etmezsek Gökhan'ı alamayacağımızı biliyoruz. Bunu Cumartesi Anneleri'nden, daha önce kaybedilen binlerce insandan biliyoruz. Gökhan'ı aramaktan vazgeçmeyeceğiz. Kardeşimi bulmadan asla hiçbir meydanı terk etmeyeceğim" diyen Güneş, şöyle devam etti: "Dün biz karakolun önünde darp edilerek gözaltına alındık. Bana gönderdikleri mesaj şu: Nurhayat kendine yazık edecek. Bu şekilde beni tehdit ederek kardeşimi aramaktan vazgeçeyim istiyorlar. Ama ben vazgeçmeyeceğim. Eğer Gökhan'ı aramaktan vazgeçersem biliyorum ki yarın birçok aileyi, birçok anneyi ağlatacaklar. Geçmişte olduğu gibi bizi tekrar aynı kaosun içine sürükleyecekler. Ama biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

'MAHALLEDE ALAMAMIŞLARDI AMA ALACAKLARI YERİ GAYET İYİ BİLİYORLARDI'

Gökhan Güneş için herhangi bir gözaltı gerekçesi olup olmadığı sorusuna, Nurhayat Güneş'in yanıtı şöyle oldu:

"Biz sosyalist insanlarız. Onlardan değiliz. Onlardan olmayan herkesi yıldırmaya, korkutmaya, bastırmaya ve kendilerine döndürmeye çalışıyorlar. Kardeşim sosyalistti. Ezilen, yok sayılan, kaybedilen herkesin yanında durmaya çalışan, kendi dışında da herkesin hakkını aramaya çalışan bir çocuk. ESP ile yürüttüğü faaliyetleri de vardı. Zaten kardeşimi daha önce de defalarca kaçırmaya çalıştılar. Sohbet bahanesiyle simsiyah camları olan bir Transporter'a bindirmeye çalıştılar, tehdit ettiler, taciz ettiler mahallede defalarca kez. Burada alamamışlardı ama alacakları yeri gayet iyi biliyorlardı. Çünkü aldıkları yer sessiz ve onun sesini kimsenin duyamayacağı bir yerdi. Eğer gözaltındaysa bunu kabul ederiz. Ama onlar hiçbir şekilde gözaltında olmadığını söylüyorlar. Bunu kabul etmiyorlarsa kardeşimi kaybetmeye çalışıyorlar demektir."  

  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar