Göktaşıyla çarpışacak uzay aracının çektiği ilk fotoğraflar paylaşıldı

Göktaşıyla çarpışacak uzay aracının çektiği ilk fotoğraflar paylaşıldı
DART görevi için NASA tarafından uzaya fırlatılan araçtan çekilen ilk fotoğrafları paylaştı.

NASA, geçtiğimiz ay steriod çarpışmaları ile ilgili deneme yapmak için DART görevine ait uzay aracını fırlattı. DART görevinden ilk fotoğrafları paylaşan NASA, konuya dair açıklama yaptı.

Bir süredir asteroid çarpışmaları ile ilgili çalışma yürüten NASA, Falcon 9 roketi ile gerçekleştirdiği DART görevini başlattı. Görev amacının gelecekteki asteroit tehlikelerini etkisiz hale getirmek olduğunu açıklayan yetkililer, yapay uydu Dimorphos asteroit seti ile deneme yapacak.

Gelecekte gezegenimize büyük bir asteroit çarpmasından endişe eden bilim insanları, 2005 yılında ABD’de gerçekleştirilen kongrede Dünya’nın çevresindeki asteroitleri keşfetmek için çalışma başlattı. 140 metreden büyük asteroitlerin yaklaşık yüzde 40’nın tespit edildiğini belirten yetkililer, çalışmalara devam ettiklerini vurguladı.

DART GÖREVİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

shiftdelete'nin aktarımına göre, Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, "7 Aralık Salı günü, uzay aracımızda bulunan DRACO teleskopik kamerasının görüntü alabilmesi için araçta bulunan kapağı açtık. Dünya’dan yaklaşık 2 milyon mil (11 ışık saniyesi) uzaklıktan alınan görüntü Perseus, Koç ve Toros takımyıldızlarının yakınında, uzayın siyah fonunda kristal berraklığında ve keskin bir düzine yıldızdan oluşuyor." ifadelerini kullandı.

DART gemisinde tek kamera olan DRACO (Didymos Keşif ve Optik navigasyon için Asteroid Kamera), yüksek çözünürlüğe sahip. Öncelikli olarak navigasyon ve hedefleme için kullanılan DRACO, Didymos asteroitinin şeklini ve boyutunu gözlemleyecek.

Öne Çıkanlar