Google araması arttı, satışları düştü: Corona adlı biranın üretimi durdu

Google araması arttı, satışları düştü: Corona adlı biranın üretimi durdu
Meksika, koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte isim benzerliği sebebiyle satışlarında büyük düşüş görülen Corona marka biranın üretimini durdurma kararı aldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını hem sağlık sistemlerini hem de ülkelerin ekonomilerini derinden sarsarken, bu salgından bir marka var ki, en çok o etkilendi. Meksika'nın ünlü Corona markalı biranın koronavirüs salgınıyla aynı isme sahip olması önce satışların düşmesine sebep oldu, arkasında markanın üretimi durdu.

Meksika'da hükümet, temel ve zorunlu mal ve hizmetler dışında üretime ara verme kararı alınca, "koronavirüs" ile aynı isme sahip olduğu için satışları düştüğü belirtilen Corona markalı biranın da üretimi durduruldu. 180 ülkeye bira ihraç eden şirket, biranın da "tarımsal endüstriyel ürün" sayılmasını ve üretime devam etmeyi talep ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmaya göre, düzenli olarak Corona bira içenlerin yüzde 14’ü, dışarıda birayı sipariş vermeyeceklerini, yüzde 4’ü Corona bira tüketmeyeceğini belirtti. Araştırmaya yanıt verenlerin yüzde 16’sı, virüs ile bira arasında bir bağlantı olup olmadığı konusunda emin olmadığını dile getirdi. Corona biranın satışları düşerken, bir yandan kullanıcıların Google'daki aramaları artış gösterdi.

Reuters’ın haberine göre, Meksika’nın ünlü bira markası Corona'nın üretimi, hükümetin koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla temel ve zorunlu olanlar dışındaki tüm mal ve hizmetlerin üretimine ara verme kararının ardından durduruldu. Koronavirüsle aynı ismi taşıdığı için "Corona" marka biranın ABD’de satışlarının düştüğü yönünde araştırma sonuçları basına yansımıştı.

Söz konusu birayı üreten Meksikalı Modelo şirketi, 180 ülkeye ihraç ettikleri biranın, hükümetin ilan ettiği temel mallar arasında bulunmadığını belirtti.

Öne Çıkanlar