SEO, Google'ın odağından çıkıyor: Özgün içerikler öne çıkacak

SEO, Google'ın odağından çıkıyor: Özgün içerikler öne çıkacak
Google'ın yapacağını duyurduğu güncelleme ile SEO odaklı içerikler değil, kullanıcı faydasını gözeten özgün içerikler ön plana çıkacak.

ABD merkezli teknoloji devi Google, arama hizmetini güncelleyeceğini duyurdu. Yapılacak güncelleme ile SEO odaklı içerikler değil, kullanıcı faydasını gözeten özgün içerikler ön plana çıkacak. Ayrıca ürünlerle ilgili bilgi arayışında olan kullanıcılar, bundan sonra uzmanlar tarafından kaleme alınan içerikleri ilk sayfalarda görecekler.

webtekno'da yer alan habere göre, ABD merkezli teknoloji devi Google, Arama hizmeti ile ilgili çok önemli bir karar aldığını açıkladı. Şirketin resmi blog sayfasında yer alan bir açıklamaya göre Google Aramalar'da gösterilen sonuçlar, bundan sonra kullanıcı faydasını gözetecek.

Google'ın Aramalar hizmeti, bugüne dek SEO odaklı çalıştı. Şirketin SEO kurallarını yakından takip eden ve kurallara göre içerik oluşturan internet siteleri, arama sonuçları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu nedenle SEO odaklı içerikler yazabilen yapay zekalar bile geliştirildi.

'KOPYALA YAPIŞTIR' GERİ PLANA ATILACAK

Google tarafından yapılan açıklamaya göre "faydalı içerik güncellemesi", kullanıcının merak ettiği şeyin cevabını gerçekten bulmasını sağlayacak. Bu noktada; gerçekten de el emeği ile hazırlanmış ve faydalı olan içerikler, ilk sıralarda gösterilecek. Botlar tarafından oluşturulmuş veya kopyala-yapıştır usulü ile hazırlanmış içerikler ise geri plana atılacak.

UZMAN İNCELEMELERİ ÖN PLANA ÇIKACAK

Google'ın Aramalar hizmeti ile ilgili diğer bir planı ise ürün incelemeleri ile ilgili. Google'a göre uzmanlar tarafından yazılmış olan ürün incelemeleri, arama sonuçlarında ön plana çıkacak. Bu sayede kullanıcı için maksimum fayda sağlanmış olacak.

Google, Aramalar hizmetindeki yeni dönemin kısa bir süre içerisinde önce İngilizce için geçerli olacağını duyurdu. Türkiye'deki güncellemenin ise birkaç ay içerisinde tamamlanacağı öngörülüyor.

Öne Çıkanlar