Görme engelli gazeteciye 8 yıl ceza

Görme engelli gazeteciye 8 yıl ceza
‘FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan, daha sonra yazıları ve twitleri nedeniyle yargılanan Cüneyt Arat cezasının kesinleşmesi üzerine cezaevine konuldu.

HABER MERKEZİ - "FETÖ üyesi olduğu" gerekçesiyle daha önce gözaltına alınan ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılan görme engelli gazeteci Cüneyt Arat, yargılama sonucunda 8 yıl 10 ay 15 gün ceza aldı. Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Arat, cezasının Antep Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından onaylanması üzerine cezaevine konuldu.

Arat tutuklanmadan önce sosyal medya hesabını teslim ettiği bir arkadaşı üzerinden yaptığı açıklamada, haksız bir ceza ile karşı karşıya olduğunu belirterek "Yazdığım hiç bir twitten veya yazıdan pişman değilim. Hapiste olan binlerce masum insan gibi ben de haksız yere tutuklandım. Zalime boyun eğmeyeceğim" dedi.

Arat, hakkındaki cezanın kesinleşmesinden sonra kendisi polise giderek teslim oldu.

Gözaltındayken polislerin kendisine hakaret ettiğini belirten Arat, cezaevine gitmeden önce şunları söyledi:

"Uzunca bir süre hapiste olacağım. Kendi adıma üzülmüyorum. Ülkemin haline üzülüyorum. Türkiye Cumhuriyeti görme engelli bir gazetecinin yazdıklarından korkmaz. Korkanlar suçlu olanlardır."

Öne Çıkanlar