Gözaltına alınan 17 kişi açlık grevinde

Gözaltına alınan 17 kişi açlık grevinde
İbrahim Kaypakkaya anması öncesi yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 17 kişi 2 gündür açlık grevinde.

İZMİR - Demokratik Halklar Federasyonu (DHF), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Partizan ve Birleşik Devrimci Parti, son dönemde kendilerine yapılan gözaltı ve tutuklamaları İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'nde yaptıkları basın toplantısıyla protesto etti. Toplantının yapıldığı salona, "Baskılar bizi yıldıramaz" yazılı pankart asıldı. 

Açıklama yapan Yeni Demokrat Gençlik (YDG) okuru Musa Bölük, devletin son dönemde ekonomik ve siyasi bir bunalıma girdiğini ve bunun sonucunda da ülkenin yönetilemez hale geldiğini belirtti. Yaşananların faturasının devrimci, demokrat ve yurtseverlere kesildiğini ifade eden Bölük, Türkiye cezaevlerinde 159 gazetecinin tutuklu bulunduğunu hatırlattı. Türkiye’nin tutuklu gazetecilerin bulunduğu ülkeler arasında dünyada birinci sırada geldiğini dile getiren Bölük, "Her gün gazetecilik mesleğini icra eden kişiler, gerçekleri yansıttıkları için devlet tarafından suçlu olarak lanse edilmektedir. İzmir’de yapılan operasyon kapsamında Özgür Gelecek Gazete çalışanı Kaan Horoz da evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştır" dedi. 

'OKURLAR AÇLIK GREVİNDE'

Bölük, 1 Mayıs’tan bu yana 11 Birleşik Devrimci Parti üyesinin gözaltına alındığını ardından, mahkemeye çıkarılarak tutuklandığı bilgisini paylaştı. İzmir’de yapılan son operasyonlarda da 1 Mayıs’a katıldıkları gerekçesiyle 17 kişinin gözaltına alındıklarını hatırlatan Bölük, 7 günden fazla gözaltında tutulacağı söylenen okurlarının 2 gündür açlık grevinde olduklarını dile getirdi. 

Baskılara karşı mücadele edeceklerini vurgulayan Bölük, şunları söyledi: "Özgür Gelecek gazetesi, Kaypakkaya yoldaşın çizdiği güzergahta gündemi yorumlamış, sayfaları gerçeği anlatmak için çalışmaktadır. Girmiş olduğu bu çetin mücadele de her türlü baskı ve saldırıya rağmen gerçeği savunmaya devam edecektir." (dihaber)

Öne Çıkanlar