Gözaltına alınan Boğaziçili 7 öğrenci yarın savcılığa çıkarılacak

Gözaltına alınan Boğaziçili 7 öğrenci yarın savcılığa çıkarılacak
Gözaltında bulunan öğrenciler, dışarda bulunanlara 'Bizim yerimize mücadele edin' çağrısında bulundu.

Yağmur Kaya


ARTI GERÇEK- Boğaziçi Üniversitesi’nde Cumhurbaşkanı kararıyla rektör olarak atanan Prof. Dr. Naci İnci’yi dün protesto eden öğrencilere açılan soruşturmada yedi kişi gözaltına alındı. Daha sonra gözaltıları protesto edenlere yapılan müdahalede ise üç kişi daha gözaltına alınmıştı.

Avukat Burçin Şahin gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 11 öğrenciden 3'ünün ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılacağını; 7 öğrenci hakkında ise "Kamu malına zarar, tehdit, hakaret, 2911 muhalefet" ettikleri iddiasıyla yarın savcılığa çıkarılacağını vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Öğrenciler dün rektörlük binası önünde Naci İnci’yi protesto etmişti.

Bugün Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan, Boğaziçili öğrenciler için, "Böyle öğrenci olamaz. Bunlar olsa olsa ancak üniversitelerin içerisine sızmış teröristlerdir" dedi.

Bugün akşam saatlerinde kampüs çevresinde dört öğrencinin gözaltına alındı. Boğaziçili öğrenciler, "Arkadaşlarımızdan haber alana kadar oturma eylemi yapılacak" dedi.

Gözaltındaki öğrenciler avukatları aracılığıyla şu mesajı gönderdi: "Bizi bu gözaltılarla yıldıracaklarını sanıyorlarsa çok yanılıyorlar, bütün kayyum rektörler gidene kadar mücadelemize devam edeceğiz, bizim yerimize de direnmeye devam etsinler."

Öne Çıkanlar