Gözaltına alınan CNN ekibi serbest bırakıldı, polis karakolu ateşe verildi

Gözaltına alınan CNN ekibi serbest bırakıldı, polis karakolu ateşe verildi
Minneapolis kentinde polis şiddetine karşı devam eden protestolarda CNN International'ın canlı yayın ekibi gözaltına alındı. Ekip daha sonra serbest bırakıldı. Kentte bir karakol yakıldı.

ABD’nin Minneapolis kentinde siyahi George Floyd’un pazartesi günü polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan gösteriler sürüyor. Polisin Floyd’u boğazına diziyle basarak öldürülmesi ABD'de protesto gösterilerinin fitilini ateşlemiş durumda. Büyük öfke uyandıran olayın ardından kentte bir polis karakolu ateşe verildi. 

Protesto gösterileri sırasında basın mensupları da haber takibindeydi. Gösterileri izleyen CNN muhabiri Omar Jimenez ve ekibi kelepçelenerek gözaltına alındı. Daha sonra CNN International, ifadesi alınan Jimenez ve beraberindeki ekipten Bill Kirkos ile Leonel Mendez’in serbest bırakıldığını duyurdu. Bugün yaşanan olaydan sonra açıklamalarda bulunan Jimenez, "Her şeyin canlı yayında olması o anlarda beni rahatlatan bir durumdu. Çünkü o an yaşadıklarımı ve orada neler olduğunu tüm ülke anbean gördü" ifadelerini kullandı.

LOS ANGELES'TA DA POLİS ŞİDDETİ

Öte yandan Minneapolis'de şiddetli protestolar devam ediyor. Kentte bir polis karakolu ateşe verildi ve dükkanlar yağmalandı. Belediye olağanüstü hal ilan etti ve vali Ulusal Muhafızları ayaklanmanın bastırılması için göreve çağırdı.

Bu arada George Floyd'un polis tarafından öldürülmesiyle başlayan polis şiddeti bu kez Los Angeles'ta artya çıktı. İki polisin yakaladığı bir siyahiyi darp ettiği görüntüler şiddet olaylarını körükledi. Los Angeles'ta sabah saatlerinde çekilen bir görüntüde, polisin siyahi bir kişiye şiddet uyguladığı görüldü. Görüntülerde polis, zanlıya defalarca yumruk atarken, yanında duran polisin müdahale etmemesi sosyal medyada tepkilere neden oldu. (DHA) 

Öne Çıkanlar