Gözaltına alınan HDP Gençlik üyesi: Ters kelepçelendim, darp edildim

Gözaltına alınan HDP Gençlik üyesi: Ters kelepçelendim, darp edildim
Van’da gözaltına alınan Arjin Tüncer, kendisini gözaltına alan polislerce zırhlı araçta ters kelepçelendiğini, darp edildiğini ve zorla eline bazı cisimlerin konulmak istendiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi Üyesi Arjin Tüncer, 22 Temmuz’da HDP il binası önünde polislerce gözaltına alındı. 23 Temmuz’da serbest bırakılan Tüncer, polis aracında ters kelepçelenip, darp edilmesine ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi’ne başvurdu. Konuya ilişkin İHD Şube binasında yapılan açıklamaya Tüncer, avukatı Ebru Demirtepe, İHD Şube Başkanı Mehmet Karataş ile ÖHD Şube Eşbaşkanı Medeni Gür katıldı. 

'TERS KELEPÇELİ VE YERE YATIRILMIŞ DURUMDAYKEN ELİM METAL ŞİŞEYE BASTIRILDI'

22 Temmuz’da hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındığını ve hastaneye götürüldüğünü söyleyen Tüncer, hastanede kan örneğinin alındığını söyledi. Hastane işlemlerinin ardından tekrar zırhlı araca götürüldüğünü belirten Tüncer, araçta ters kelepçelenerek yaklaşık 4 polis tarafından yere yatırılarak darp edildiğini belirtti.

Tüncer, "TEM polisleri kafamı dizlerinin arasına alarak yüzlerine bakmamı engelledi. Bu esnada darp edilmeye devam ediliyordum. Bu esnada ters kelepçeli ve yere yatırılmış bir durumdaydım ve sağ elim metal şişeye bastırıldı. Bu sefer elime bir şey daha koymaya çalıştılar ama ben hiçbir şekilde elimi açmadım. Bu sefer bir bant sesi geldi; her iki elimi sıktığım için elimi zırhlı aracın demirine vurdular. Daha sonra elimi açıp dört parmağıma bant yapıştırıp çektiler. Ardından beni direk emniyete götürdüler. TEM ve nezaret polislerine ambulans çağırıp beni hastaneye götürmelerini istedim, ancak talebim dikkate alınmadı. Ertesi gün avukatım geldi ve durumu kendisine aktardım. Polisler hakkında da suç duyurusunda bulundum. Ondan sonra hastaneye gidip darp cebir raporu aldım" dedi. 

‘KOMPLO KURULUYOR’

Tüncer’in avukatı Ebru Demirtepe, Tüncer’in bir tuhafiyenin patlatılacağı ihbarı üzerine gözaltına alındığını söyledi. Müvekkili ve bölgede yaşayan çok sayıda insana karşı bu tarz komploların geliştirildiğine dikkat çeken Demirtepe, müvekkilinin işkence ve kötü muameleye maruz bırakılması nedeniyle sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Önceki dönemlerde bu tarz komplolar nedeniyle çok sayıda kişinin ağır cezalarla cezalandırıldığına vurgu yapan Demirtepe, "Müvekkilimde bu tarz bir komplo ile karşı karşıya. Bu nedenle yetkili mercilerin bu tarz durumun tekrarlanmaması amacıyla bağımsız ve tarafsız bir soruşturmanın gerçekleşmesi gerekmektedir" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar