Kazak suç örgütü lideri Dikiy gözaltında: Peker, Çavuşoğlu ve Çakıcı ile fotoğrafları var

Kazak suç örgütü lideri Dikiy gözaltında: Peker, Çavuşoğlu ve Çakıcı ile fotoğrafları var
'Vahşi Arman' lakaplı Kazak suç örgütü lideri Arman Dikiy'in Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüş.

Kazak kanalı ORDA, "Dikiy Arman olarak bilinen suç patronu Arman Dzhumageldiev'i gözaltına aldılar" diyerek Dikiy Arman'ın gözaltına alındığını duyurdu. Rus medyasında yer alan haberlere göre de, ‘suç elebaşı’ olarak nitelenen Dikiy hakkında, "Türkiye'ye odaklanmış ve yerel siyaset kurumuyla bağlı olduğu" belirtildi.

Dikiy hakkında yazılan haberlerin ardından BirGün gazetesi yazarı Bahadır Özgür sosyal medya hesabı üzerinden Dikiy hakkında paylaşımlarda bulundu. Özgür'ün paylaşımlarına göre, Suç örgütü lideri Dikiy'in Sedat Peker, Mevlüt Çavuşoğlu ve Alaattin Çakıcı ile olan fotoğrafları paylaştı.

Özgür paylaşımında Dikiy’in, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile geçmişte fotoğraf paylaştığını belirterek, birçok cinayetin zanlısı olan ağustos 2020’de Antalya’da öldürülen ‘Lotu Guli’ lakaplı Azerbaycanlı mafya lideri Nadir Salifov ile ilişkisine de dikkat çekti.

Özgür'ün devam paylaşımında, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker ve Dikiy'in birlikte yer aldığı fotoğrafını da paylaşarak, "Sedat Peker de çok sever kendisini. Bir kaftan hediye etmişlerdi. Peker yurtdışına çıkıp videolara başlayınca kaftan kime geçti peki? Elbette Alaattin Çakıcı'ya" ifadelerini kullandı.

Özgür, Dikiy'in bir diğer organize suç örgütü lideri olan Alaattin Çakıcı ile olan görüntülerini de paylaştı. Özgür, Dikiy'in, Sedat Peker’e hediye ettiği kaftanın bir benzerini Çakıcı’ya hediye edilirken çekilen görüntüleri paylaşak, "2021'in Mart ayında Guli'nin kardeşi Nadir Salifov ile özel bir jetle Türkiye'ye gelip, kaftanı Çakıcı'ya hediye etmişlerdi" dedi.

Öne Çıkanlar