'Gözaltına alınanlar serbest bırakılsın'

'Gözaltına alınanlar serbest bırakılsın'
Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle Ankara'da yaşanan gözaltılar protesto edildi.

HABER MERKEZİ - Ankara’da dün TSK'nin Afrin'e dönük dönün askeri harekatına ilişkin sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek çeşitli demokratik kurumlardan 8 kişi gözaltına alınmış ve dosyaya da gizlilik kararı getirildiği öğrenilmişti.

Alınteri gazetesi Ankara temsilcisi Zarife Çamalan ve eski yazı işleri müdürü Burhan Çoban, Grup Devinim üyesi Burak Sarı (gece serbest bırakıldı), Eğitim-Sen Genel TİS-Hukuk Sekreteri Ebru Yiğit, HDP PM üyesi Mehmet Doğan, HDP Milletvekili Ertal Ataş'ın danışmanı Şenol Kayaoğlu, Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA-DER) üyesi Betül Koca, Sibel Göktaş ve Duygu Doğan’ın gözaltına alınmasına karşı bugün İHD’nin Ankara Şubesi’nde basın toplantısı yapılarak, "gözaltılar derhal serbest bırakılsın" dendi.

HDP, Alınteri, Eğitim Sen, Kaldıraç tarafından İHD’de düzenlenen basın açıklamasına HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, aileler ve kurum temsilcileri katılarak, tepkilerini dile getirdi.

Kurumlar adına hazırlanan ortak basın metnini okuyan AKA-DER üyesi Kader Keleş,  "OHAL süreci olağan sürece dönüştürülmekte, toplumun tüm kesimlerini bu sürece alıştırmaya çalışmaktadırlar" dedi.

‘SARAY İKTİDARINI KAYBETME KORKUSU İLE SALDIRIYOR’

Saray rejiminin iktidarını kaybetme korkusu ile tüm topluma saldırdığını kaydeden Keleş, Saray’ın her türlü muhalif sesi kısmaya çalıştığını ifade etti. Keleş, "İktidar öfkenin patlamasını ertelemeye çalışsa da kitlelerin boyun eğmeyeceği kaçınılmazdır. Biz insanca ve onurumuzla, kardeşçe ve barış içinde yaşamak için savaş çığırtkanlıklarına,  karşı çıkmaya devam edeceğiz. Yoldaşlarımız bu gün işçilerin, emekçilerin, halkların,  kadınların, öğrencilerin özgürlük istemini haykırdıkları için gözaltın alınmışlardır. Toplumun tüm kesimini bu baskılara karşı direnişi ve dayanışmayı örgütlemeye davet ediyoruz" dedi.

‘DÜNYA ÜZERİNDEKİ TÜM SORUNLARI ÜLKEMİZDE YAŞIYORUZ’

HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş ise, "Dünya üzerinde yaşanan tüm sorunların toplamını bizler ülkemizde yaşıyoruz. İktidar uyguladığı yanlış politikaların acizliğinin verdiği acı ile toplumun tüm kesimlerine saldırıyor. İktidarın bu yönlü saldırılarına karşın toplumun tüm kesimlerini bu gericiliğe karşı bir araya gelmelidir" çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar