Gözaltına alınıp serbest bırakılan TIR şoförü: İşyerini aradım dönmediler, galiba işsiz kaldım

Gözaltına alınıp serbest bırakılan TIR şoförü: İşyerini aradım dönmediler, galiba işsiz kaldım
Paylaşımları nedeniyle gözaltına alınıp serbest bıraklın TIR şoförü Malik Yılmaz 'İşe yeni başlamıştım, bugün aradım ‘döneceğiz’ dediler ama dönmediler. Galiba işsiz kaldım' dedi.

Rıfat DOĞAN 


ARTI GERÇEK - Sosyal medyada paylaştığı görüntü nedeniyle gözaltına alınıp ifadesinin ardından serbest bırakılan TIR şoförü Malik Yılmaz Artı Gerçek’e konuştu. 

TIR şoförü Malik Yılmaz, sosyal medyadan yayımladığı videosunda iki gün önce koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan 'Evde Kal' çağrılarına, "Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Beni bu virüs öldürmez, senin düzenin öldürür" sözleriyle tepki göstermiş, bir gün sonra gözaltına alınmıştı.

Yılmaz, çıkarıldığı İskenderun 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından akşam saatlerinde adli kontrol ve yurtdışı yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı. 

‘GALİBA İŞSİZ KALDIM’

Yaşadıklarını Artı Gerçek’e anlatan Yılmaz "Hakim haftada üç gün ikişer gün arayla imza atmamı isteyecekti ancak avukatlarımız itiraz edip videoyu mali sıkıntılar nedeniyle çektiğimi, böyle olması durumunda işsiz kalacağımı belirtince haftada üç günden birinde imza verebilir kararına çevirdi" dedi.  
İşe yeni başladığını ifade eden Yılmaz, dün ifadede olduğu için işe gidemediğini, biraz önce işyeriyle görüştüğünü, sıkıntı olup olmadığını ve akşam işine gelip gelmeyeceğini sorduğun,  işyerinin bir kaç dakikaya döneceklerini söylediğini ancak 5-6 saat geçmesine rağmen arayan olmadığını ve galiba işsiz kaldığını belirtti.  

‘BEN GARİBAN VE SAHİPSİZ BİR AİLENİN ÇOCUĞUYUM’

Gözaltına alınması nedeniyle ailesinin korktuğunu ve tutuklanacağını düşündüğünü belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu gözaltı nedeniyle ailem korktu, eşim ben adliyeden çıkana kadar sürekli ağladı. Hepimiz panik olduk doğal olarak çünkü başımıza neler geleceğini bilmiyorduk. Şimdi öncelikle şunu belirteyim: Ben gariban ve sahipsiz bir ailenin çocuğuyum. Maddi sıkıntılar yüzünden avukat tutacak durumum dahi yoktu. Biraz da o yüzden tedirgindim ama sağolsun sendikalar, milletvekilleri ve kurumlar bize sahip çıktı. Korkumuzu endişemizi onlar giderdi. Küçük bir cezayla şu an evimdeyim. Tutuklanacağımı düşünüyordum. Çünkü biz çok şahit olduk  böyle paylaşımlar yapıp yanlış anlaşılıp tutuklanan çok insan gördük. Anayasaya karşı çıkıyor ve insanları galeyana getiriyormuşum gibi bir algı oluşturuldu. Böyle bir amacım da niyetim de yoktu. Ancak böyle bir suçlamayla hedef olunca tutuklanacağımı düşünmüştüm." 

‘MAAŞIMDA ÜÇ DÖRT HACİZ VAR, EŞİMİN ÜÇ HAFTA PAZARA GİDEMEDİĞİ OLUYOR’

Videoyu çekmesindeki amacının yaşadığı koşulları dile getirmek olduğunu dile getiren Yılmaz, mali sıkıntılarına ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

"Eşimin 15 bin TL’ye kadar borcu var. Evlendiğimiz dönemde bu borcu almıştık. Üniversite okumuştum. Daha öncelerden borcum vardı ve maaşımda üç dört haciz var, faiz işliyor ben hiçbir şekilde ödeyemiyorum. Kesintiler oluyor. Ay sonunu zor getiren bir insandım. Yeri geliyor eşim üç hafta pazara gidemiyordu. Çocuğum ailem sebze meyve yiyemiyordu. Günü geldi biz evde ekmeğe salça sürüp öyle kahvaltı yaptık. Bugünleri aşacağımızı düşünürken kendimi ifade etmeye çalışırken yaşadığım zorlukları dile getirmeye çalışırken işsiz kaldım." 

‘MALİ KOŞULLAR EVDE KALMAMIZA İZİN VERMİYOR’

Evde kal çağrılarına sevindiğini çünkü çocuğuna gece sarılıp uyuma umudunun oluştuğunu belirten Yılmaz, ailesini çok az gördüğüne dikkat çekerek şunları anlattı:

"Bu ülkede meslek olarak düşünürsek tır şoförlerinden hiçbirimiz yeteri kadar eve gidemiyoruz, yeteri kadar ailemizle zaman geçiremiyoruz. Düğünümüzde, cenazemizde olamıyoruz, geçtiğimiz günlerde abimin çocuğu oldu ona bile gidemedim. Çoğu zaman evde değiliz. Ayın bir kaç günü bazen de haftanın bir günü evdeyiz. Bu durumlarda biz daha çok evde olmayı istiyoruz çünkü biz ailemizle daha fazla aman geçirmek istiyoruz. Evde kal Türkiye denilirken aslında bu cümle bizi mutlu etti çünkü ailemizle zaman geçireceğiz diye düşündük. Doya doya çocuğumuza sarılıp gece birlikte yatıp sabah birlikte uyanacağız diye hayal ettik. Bunlar nadiren yaşadığımız şeyler. Ama sonra mali koşullar el vermeyince buna izin vermeyince bunu yapacağımızı fark ettik ve tekrar işimize döndük. İşimize dönerken bu sefer de eve gelmeye korktuk çünkü ailemize bulaştırma riskimiz var. Sevinelim derken daha çok üzüldük. 

SOYLU: GARİBAN OLUP OLMADIĞINA BEN BAKARIM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir programda gözaltına alınan TIR şoförü Yılmaz için "Gariban olup olmadığına, arkasında bir niyet olup olmadığına ben bakarım. Burada, milletimizi tahrik edecek, sürekli olarak hem devletin yaptıklarına hem milletin evde gösterdiği sabıra, tahammüle, bu birlikteliğe sıkıntı düşürebilecek bir paylaşım yapmanın, meseleyi bu şekilde karıştırmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum." sözlerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar