Gözaltına alınmayan tek öğrenci yaşadıklarını anlattı: Hesap sormaya geldik

Gözaltına alınmayan tek öğrenci yaşadıklarını anlattı: Hesap sormaya geldik
Üniversite öğrencisi Furkan Polatkan’ın ‘barınamıyoruz’ talebiyle geldiği otobüsteki bütün arkadaşları gözaltına alındı. Polatkan yaşadıklarını anlattı.

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK- Türkiye’nin farklı kentlerindeki üniversite öğrencileri, yüksek ev kiraları ve yurt sorununa tepki göstermek için bugün Ankara Ulus Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Ancak İzmir ve İstanbul’dan gelen öğrencilerin bulunduğu araçlar Ankara girişinde durduruldu.

İstanbul’dan gelen otobüste bulunan Furkan Polatkan’ın bulunduğu araçtaki bütün öğrenciler gözaltına alındı, ancak Polatkan yargılandığı Boğaziçi Davası’ndan hakkında aranma var denilerek Jandarma Karakoluna götürüldü. 

Karakola götürüldükten serbest bırakılan Polatkan, yaşadıklarını Artı Gerçek’e anlattı. Büyük bir coşkuyla Ankara geldiklerini ancak kent girişinde çok sayıda polisin otobüsleri durduğunu anlatan Polatkan, polislerin valilik kararı nedeniyle girişlerine izin verilmeyeceğini bildirdiğini söyledi. 

‘VALİLİK KARARINI GÖSTERMEDİLER’ 

"Valilik kararını görmek istedik ancak bize kararı göstermediler. Bir anda bütün arkadaşlarımızı gözaltına almaya başladılar" diyen Polatkan, "Sonra benim Boğaziçi Davası’ndan aranmam olduğunu söyleyerek, jandarma karakoluna götürdüler. Daha sonra ifade vermemi söyleyerek beni serbest bırakılar. Polisleri ilk gördüğümüz anda bizi kente almayacaklarını anladık. Bu kadar basit bir talep için yaşadıklarımız gerçekten üzücü bir durum" dedi.

‘HESAP SORMAYA GELDİK’ 

Bugün iki taleple Ankara’ya geldiklerini söyleyen Polatkan, "Eğer engellenmeseydik bugün bir kez daha barınma talebimizi çözün diyecektik. Artık burslarımızı mı artırırlar, kira yardımı mı yaparlar bilmiyoruz. Ama artık bu sorunu çözün. Yola çıktığımız ilk günden bu yana taleplerimizi dile getiriyoruz. Sadece bu talebi değil ayrıca bizler buraya hesap sormaya geldik. Yine de söyleyeceğiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar