Gözaltındaki imamlar adliyeye sevk edildi

Gözaltındaki imamlar adliyeye sevk edildi
Sevk edilenler arasında Diyanet İşleri personelleri de var.

GÜNCEL - 'FETÖ-PDY' örgütüne üye oldukları iddiasıyla 6 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında eski ve halen çalışan Diyanet İşleri Personelinin bulunduğu 25 kişi Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin örgütün haberleşme sistemi olarak iddia edilen bylock kullanıcıları oldukları iddia edildi. Adliyeye çıkarılan şüpheliler arasında imamlar, kuran kursu öğretmenleri ve Diyanet işleri Başkanlığında veri hazırlama kontrol işletmenlerinin bulunduğu öğrenildi.

5 İLDE ORTAK OPERASYON YAPILMIŞTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından, İstanbul Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla 18 Mayıs 2017 tarihinde 5 ilde ortak operasyon yapılmıştı. İstanbul, Bolu, Kocaeli, Kayseri, Eskişehir Kırıkkale illerinde yapılan operasyonda 7’si kadın 25 kişi gözaltına alınmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüpheliler, ''Türkiye Cumhuriyetinin Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmak veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmek veya bu düzeni fiilen uygulanmasını önleme, darbe girişiminde bulunmak, terör örgütü üyesi olmakla'' suçlanıyorlar.

ARALARINDA İMAMLAR VE KURAN KURSU ÖĞRETMENLERİ VAR

Gözaltına alınan şüphelilerden 2’sinin halen Diyanet İşleri Başkanlığında görevli olduğu diğerlerinin ise daha önceden görevden alındıkları öğrenildi. Şüpheliler arasında İmam hatipler, kuran kursu öğreticileri ve Diyanet İşleri Başkanlığında veri hazırlama ve kontrol işletmeni görevlilerinin bulunduğu öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğünde 8 gün boyunca sorgulanan şüpheliler bugün Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

Öne Çıkanlar