Ağrı'da gözaltına alınan köylüler avukatlarla görüştürülmüyor

Ağrı'da gözaltına alınan köylüler avukatlarla görüştürülmüyor
Ağrı Tutak'ta 6 Aralık'taki çatışmanın ardından gözaltına alınan köylülerden haber alınamazken, Jandarma Komutanlığı’na giden avukatlar bölgeden uzaklaştırılıyor.

Ağrı’nın Tutak ilçesine bağlı Soğukpınar köyüne 6 Aralık günü sabah saatlerinde jandarma ve polis tarafından operasyon yapılmış ve çatışma çıkmıştı. Aynı gün İçişleri Bakanlığı tarafından operasyonla ilgili yapılan açıklamada, köyde 4 'PKK'linin öldürüldüğü belirtmişti.  Operasyon sonrası onlarca köylü gözaltına alınmıştı.

BEBEĞİNİ EMZİRMESİNE DAHİ İZİN VERİLMİYOR

İfadelerin işkence altında alındığı  söylenirken Jandarma Komutanlığı’na giden avukatlar ise zorla dışarı çıkarılıp içeri alınmıyor. Gözaltındakilerin durumuna ilişkin ise haber alınamıyor. Öldürülen Murat Kaya'nın eşi Zozan Kaya da hala gözaltında tutulurken, 3 aylık bebeğinin emzirilmesine ise izin verilmiyor.

GÖZALTINDA İŞKENCE

Ulaştığımız köylülerden aldığımız bilgilere göre gözaltında bulunanların isimleri şöyle: "Hanım Aksoy, Gönül Aksoy, Birgül Çetin, Zozan Kaya, Cemal Aksoy, Ahmet Aksoy, Kemal Aksoy, Sıddık Çetin."

Cemal Aksoy'a ise işkence edildiği ve Van eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde askerlerin gözetiminde tedavi gördüğü iddia ediliyor.  (M.A)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar