'QSD, IŞİD'e yönelik askeri operasyonlarına yeniden başladı'

'QSD, IŞİD'e yönelik askeri operasyonlarına yeniden başladı'
ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (QSD) Fırat'ın doğusunda IŞİD'e karşı askeri operasyonları yeniden başlattığı bildirildi.

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Fırat'ın doğusunda IŞİD'e karşı askeri operasyonları yeniden başlattığı bildirildi. Operasyonlara Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK)  Tel Abyad'da ve Kobani'de QSD'ye yönelik topçu ateşi nedeniyle ara verilmişti. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, QSD'nin IŞİD'in ele geçirdiği bölgelerin çoğunda kontrolü haftasonunda yeniden sağladığını kaydetti. IŞİD son dönemde kötü hava koşullarından da faydalanarak QSD'ye saldırılar düzenlemiş ve bazı bölgeleri ele geçirmişti.

İLGİLİ HABER: ABD'DEN YPG İLE DEVRİYE AÇIKLAMASI

Deutsche Welle'deki habere göre, gözlemevi, QSD'nin ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun hava desteğiyle yaptığı operasyonlarda Hajin kasabası yakınlarındaki bölgede IŞİD'e ait kışlaları ele geçirdiğini ve toplam 26 IŞİD'linin öldürüldüğünü aktardı.Türkiye'nin geçen hafta Fırat Nehri'nin doğusunu vurması sonrasında QSD, bölgede IŞİD'e karşı sürdürdüğü operasyonlarına ara verdiğini açıklamıştı.

ERDOĞAN: ABD-YPG ORTAK DEVRİYESİ KABUL EDİLEMEZ

Öte yandan, ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda Türkiye sınırına yakın Cizire kantonunda QSD güçleriyle birlikte devriye gezmesini değerlendiren Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bunun "kabul edilemez" olduğunu ifade etti.

Salı günkü TBMM Grup Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ABD ile QSD'nin yaptığı ortak devriyeyle ilgili "Bunları kabul etmemiz mümkün olmayacağı gibi böyle bir durum sınırda ciddi olumsuzluklara neden olur" dedi. Erdoğan, hafta sonunda Fransa'ya yapacağı ziyarette görüşeceği ABD Başkanı Donald Trump ile bu konuyu da konuşacaklarını belirterek "Ben inanıyorum ki Trump'la bunu konuştuğumuzda da herhalde bu konu ile ilgili süreci durduracaklardır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

Öne Çıkanlar