Güllü Yılmaz'ı öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, cezada indirim uygulanmadı

Güllü Yılmaz'ı öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, cezada indirim uygulanmadı
Diyarbakır'da resmi nikahlı eşi olan Güllü Yılmaz’ı yakarak katleden Can Yılmaz’ın yargılandığı davada karar çıktı.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK- Güllü Yılmaz, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 17 Ekim 2019 tarihinde evli olduğu Can Yılmaz tarafından yakılarak ağır işkencelere maruz kaldı. Ağır yaralanan Yılmaz, kaldırıldığı hastanede 12 gün sonra yaşamını yitirdi.  İşkenceden 11 gün sonra tutuklanan fail Can Yılmaz, "Eşe karşı canavarca hisle kasten öldürme" ve "çocuğa ve altsoya karşı canavarca hisle öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 4’üncü duruşması Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

SAVCI MÜTALAASINI TEKRARLADI

Sanık Can Yılmaz’ın getirildiği duruşmaya katledilen Güllü Yılmaz ailesinin avukatları Gevriye Atlı, Çiğdem Sevimli, Şeyma Onur, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili ve ailesi katıldı. Duruşmada iddia makamı daha önce verdiği mütalaayı tekrar ederek, sanığın tutukluluk halinin devamını istedi. Duruşmaya katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili savcının mütalaasına katıldığını belirterek, sanığın "tasarlayarak canavarca hisle öldürme" ve "Canavarca hisle öldürmeye teşebbüs" suçlarından cezalandırılmasını istedi.

AVUKATLAR: SANIĞIN GERÇEĞE UYGUN BEYANI YOK

Avukat Şeyma Onur, mütalaaya kısmen katıldıklarını, sevk maddeleri arasında, "tasarlayarak öldürme" sevk maddesince cezalandırılmasını talep etti. Ailenin avukatları Çiğdem Sevimli ve Gevriye Atlı yaptıkları savunmada, "Canavarca hisle" ve "tasarlayarak" olayın gerçekleştiğini, sanığın bu aşamaya kadar gerçeğe uygun bir beyanda bulunmadığını hatırlatarak, savcılık mütalaası doğrultusunda ceza verilmesini istedi.

SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI VERİLDİ

Sanık avukatı Halil İbrahim Demirkapı’nın, savunmasını yazılı olarak sunmasının ardından kısa bir ara veren mahkeme heyeti kararını açıkladı. Sanık Can Yılmaz hakkında resmi nikâhlı eşi olan Güllü Yılmaz’a yönelik, "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek" ve "Eşe karşı" suçunu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme, cezada indirime yer olmadığına karar verdi.  Mahkeme heyeti ayrıca sanığın kızı olan Dilek Yılmaz’ı yaralamasına dönük sanığa 9 ay hapis cezası verdi.

AVUKAT SEVİMLİ: KARAR BİZİM İÇİN SEVİNDİRİCİYDİ

Duruşmanın ardından Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Güllü Yılmaz’ın avukatı Çiğdem Sevimli Adliye önünde basın açıklaması yaptı. Yakılarak katledilen Güllü’nün ilk şiddete uğradıktan sonra adli mercilere başvuru yaptığını hatırlatan Avukat Çiğdem Sevimli, başvuruya rağmen koruma kararı verilmediğini söyledi. Güllü’nün başvurusundan 15 gün sonra tekrar ağır şiddete maruz kaldığını anlatan Sevimli, "Bu kez sadece 7 günlük bir koruma kararı veriliyor. İlk şiddetin üzerinden bir ay geçmeden Güllü eski eşi tarafından yakılarak katlediliyor" dedi.  Bu gün görülen duruşmada faile, "eşe karşı canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini anlatan Sevimli, "Cezada hiç bir şekilde indirim uygulanmadı. Güllü'nün ailesi ilk baştan beri davayı sahiplendi. Bizde onlarla olmaya çalıştık. Karar bizim için sevindiriciydi" diye konuştu

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşayan Can Yılmaz isimli erkek, 17 Ekim günü evli olduğu Güllü Yılmaz ve çocuğunu üzerine benzin dökerek yakmıştı. 12 gün hastanede tedavi altında kalan Güllü, 29 Ekim’de yaşamını yitirmişti.

Cinayetten 20 gün önce de Güllü'yü öldürmeye teşebbüs eden Can Yılmaz'ın 'cinayete teşebbüsten' gözaltına alınıp serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

Öne Çıkanlar