'Gülmen ve Özakça’nın avukatları serbest bırakılsın'

'Gülmen ve Özakça’nın avukatları serbest bırakılsın'
ÇHD ve ÖHP’li avukatlar, 139 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın gözaltına alınan avukatları Ebru ve Barkın Timtik kardeşlerin serbest bırakılmasını istedi.

GÜNCEL - Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi avukatlar, 139 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın gözaltındaki avukatları Ebru ve Barkın Timtik kardeşlerin serbest bırakılmasını talep etti.

'AVUKATLAR TERS KELEPÇE TAKILARAK GÖZALTINA ALINDI'

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi C Kapısı’nda bir araya gelen avukatlar, "Nuriye ve Semih’in avukatları Ebru-Barkın Timtik serbest bırakılsın" yazılı pankart açtı.

Avukatlar adına açıklama yapan ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil, Ebru ve Barkın Timtik'in polislerce darp edildiği ve ters kelepçe takılarak gözaltına alındığını belirtti.

Yeşil, Ebru ve Barkın Timtik’in Ankara TEM Şube’de tutulduğunu ifade eden Yeşil, "Nuriye ve Semih’in hakları için yürüttükleri açlık grevi, ölüm noktasına yaklaşan yine bir adalet yolculuğudur. Avukat arkadaşlarımız da adalet için görev yaptı" diyerek avukatların serbest bırakılmasını talep etti.

 

Öne Çıkanlar