Günay Girik: Ablamı ihmalden kaybettik

Günay Girik: Ablamı ihmalden kaybettik
Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik, ablasının aşı karşıtı olduğu yönünde ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Koronavirüse (Covid-19) bağlı viral pnömoni (zatürre) tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybeden Fatma Girik hakkında aşılarını olmadığı ve aşı karşıtı olduğu yönündeki iddialar ortaya atıldı.

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre; usta oyuncunun kardeşi Günay Girik, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek ablasının 3 doz aşı yaptırdığını belirtti. Günay Girik, ablasının aşı karşıtı olmasının mümkün olmadığını, aşılarını zamanında yaptırdığını altını çizdi.

Girik, bu konuda ablasının geçtiğimiz yıl ocak ayında yaptığı bir açıklamayı hatırlattı ve "Koşa koşa hemen olurum. Aşı üzerinden muhalefet ya da milliyetçilik yapılmaz, yanlış. Hemen gelsin, hemen şimdi vurulurum. Sağlık her şeyden önemli. İnsanlar patır patır ölüyor' demişti" dedi.

'DAHA UZUN YILLAR YAŞAYABİLİRDİ AMA...'

Günay Girik, ablasının hakkında çıkan aşı karşıtı olduğu yönündeki iddiaların acılarını daha derinleştirdiğini sözlerine eklerken "Biliyorsunuz bulaş nedeniyle suç duyusunda bulundum. O konuyu takip ediyorum. Ablam daha uzun yıllar yaşayabilirdi ama ne yazık ki ihmalden kaybettik" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Günay Girik, ablasının ihmal nedeniyle Kovid -19'a yakalandığını iddia ederek Liv Hospital Ulus Hastanesi'nin yetkilileri ve sanatçının yeğeni Ahu Turanlı hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik, 24 Ocak 2022'de hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar