Günay: HDP'yi savunmak Türkiye'nin demokratik geleceğini savunmaktır

Günay: HDP'yi savunmak Türkiye'nin demokratik geleceğini savunmaktır
1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını belirten HDP Sözcüsü Ebru Günay HDP üzerindeki baskılara işaret ederek 'HDP'yi savunmak Türkiye'nin demokratik geleceği savunmaktır' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında gündemdeki siyasal ve güncel gelişmeleri değerlendirdi.

'YARGI İKTİDAR ELİYLE OYUNCAĞA DÖNÜŞTÜ'

AKP iktidarının savaş ve saldırı politikalarına işaret eden Günay bu süreçlerde içeride de başta HDP olmak üzere demokratik kamuoyuna, barıştan yana olanlara ve muhaliflere karşı bir gözaltı ve saldırı dalgası başlattığını belirtti.

Günay şunları söyledi: "Baskı ve zorla muhalefet edenleri korkutup sindireceğini düşünüyor, oysa iktidarın baskı ve saldırı politikaları ne dün sonuç aldı ne de bugün sonuç alacak. Çöken Kobanî Kumpas Davası kapsamında geçen hafta 48 kişi gözaltına alındı. İlk 10 gün hiç bir işlem yapılmadan 12 gün boyunca hukuksuz bir şekilde ve işkenceye varan yöntemlerle gözaltına alındılar. Partimize yönelik her saldırının aynı zamanda tüm demokrasi güçlerine ve muhalefete yönelik bir saldırı olduğunu ifade edelim. HDP'yi savunmak Türkiye'nin demokratik geleceği savunmaktır, faşizm önündeki barajı büyütmektir. HDP ve temsil ettiği milyonlar umut ve güven yarattığı halklar bu ülkenin en kadim gerçeğidir. HDP bu ülkenin barış köprüsüdür, ortak geleceğin teminatıdır."

GEZİ DAVASI KARARI: HAKİMİN VERDİĞİ KARAR İKTİDARIN VERDİĞİ KARARDIR

Gezi Davasına ilişkin "Demokratik muhalefetine yönelik önemli davalardan biri" tanımlamasını yapan Günay şu değerlendirmelerde bulundu: "Gezi Davasında da Türkiye tarihine kara lekelerle yazılan bir karar açıklandı. Bu kararlar hukukun ve yargının iktidarın elinde nasıl bir oyuncağa ve sopaya dönüştüğünün kanıtıdır. Gezi bir demokrasi ve özgürlük talebidir. Bizler Gezi'yi savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. İktidarın demokrasi ve özgürlüğe yönelik tahammülsüzlüğü ile yargıya açıkça talimat vermiş, hedef göstermiş ve herkesin gözü önünde müdahale etmiştir. Tarafsız ve bağımsız bir hakim düşünün ki iktidar partisinde aday adayı olsun. Tarafsız hakimin durduğu yer iktidarın durduğu yerdir, verdiği karar iktidarın verdiği karardır."

'HANGİ KARAR ÇIKARSA ÇIKSIN BİZ KADINLAR BİTTİ DEMEDEN BİTMEYECEK'

Bugün Ankara'da görülen İstanbul Sözleşmesi davasına ilişkin konuşan Ebru Günay, gün boyu yaşananları hatırlatarak "Bizler de HDP olarak bu süreci yakından takip edip müdahil olacağız" dedi. Günay sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadın düşmanı politikaların sonucu olarak feshedilen İstanbul Sözleşmesi kadına yönelik şiddette ve cezasızlıkla bu şiddeti ve kadına yönelik saldırıları sistematik hale getiren erkek egemen anlayışın bir göstergesidir. Davadan hangi karar çıkarsa çıksın biz kadınlar bitti demeden bitmeyecek. İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere bütün kazanımlarımızı her yerde savunmaya ve onları korumaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki kadın kazanımları büyütür, kadın mücadelesi güçlendirir."

'EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİYLE BİRLİKTE 1 MAYIS'TA ALANLARDAYIZ'

Yaşanan en derin ekonomik krize karşı emeği ile geçimini sağlayanlar, işsizler, güvencesizler başta olmak üzere emekçi halkların taleplerini 1 Mayıs alanlarında dile getireceğini vurgulayan Günay "8 Mart ve Newroz alanlarında yükselen özgürlük talepleri, 1 Mayıs meydanlarının direniş ve mücadele talepleriyle birleşerek iktidarın sömürü düzenine dur diyecektir. Bu adaletsiz düzene, bu sömürü sistemine, bu savaşa itirazımız var. İşimize, aşımıza göz koyanlara itirazımız var. 1 Mayıs 1977'de yitirdiğimiz canlarımızı unutmamak ve hesap sormak için, iş, aş, adalet ve özgürlük için Newroz ruhuyla 1 Mayıs'ta emek ve demokrasi güçleriyle birlikte 1 Mayıs alanlarında olacağız" diye konuştu.

Öne Çıkanlar