Güney Afrika'dan Karadeniz Holding'e şok: İzin başvurusu reddedildi

Güney Afrika'dan Karadeniz Holding'e şok: İzin başvurusu reddedildi
Güney Afrika Çevre Bakanlığı, yüzer santral işletmecisi Karadeniz Holding'e Karpowership'in ülkeye elektrik üretecek üç doğalgaz santrali için yaptığı çevre izni başvurusunu reddetti.

Güney Afrika Çevre Bakanlığı, yüzer santral işletmecisi Karpowership’in ülkeye elektrik üretecek üç doğalgaz santrali için yaptığı çevre izni başvurusunu reddetti.

Reuters tarafından duyurulan habere göre, Karadeniz Holding’e bağlı Karpowership Orman, Balıkçılık ve Çevre Bakanlığı’nın kararına itiraz edeceğini ve temyiz sürecini kazanacağına emin olduğunu açıkladı.

Karpowership, Güney Afrika hükümetinin ülkedeki elektrik kesintisi sorununu acilen hafifletmek için açtığı 2 bin megawatt’lık elektrik santrali ihalesini kazanmıştı.

Şirketin limanlara demirleyeceği üç adet yüzen doğalgaz elektrik santraliyle ülkeye elektrik sağlayacağı proje, mart ayında Güney Afrika Hükümeti tarafından ihale için tercih edilen projeler arasında yer almıştı.

Fakat ihaleyi kaybeden bir şirket, ihale sonuçlarını mahkemeye taşıdı. Çevre aktivistleri de Karpowership’in projelerine karşı çıkıyor.

Çevre Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, "Bakanlıktaki yetkili kurul, konuyla ilgili tüm bilgileri değerlendirdikten sonra çevresel izin başvurularını reddetmeye karar vermiştir" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar