Güney Afrikalı bir heyet resmi temaslar için Suriye'de

Güney Afrikalı bir heyet resmi temaslar için Suriye'de
Güney Afrika’dan ilk kez bir heyet Kuzey ve Doğu Suriye’ye gitti. Ziyarette bölgenin güvenlik durumu ve Özerk Yönetim’in siyasi çalışmalara katılması tartışıldı.

Güney Afrika’dan gerçekleştirilen ziyaret, Suriye ve Lübnan Büyükelçisi Barry Gilder ve Kuzey ve Doğu Suriye UNİCEF Direktörü Natasha Stogozuka liderliğinde gerçekleştirildi.

ANHA'da yer alan habere göre, ziyaretçiler Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı ve diğer ev sahipleri tarafından Dış İlişkiler Merkez Dairesi’nde karşılandı. İki taraf arasında yapılan görüşmede, Kuzey ve Doğu Suriye’nin durumu başta olmak üzere Suriye’deki siyasi, ekonomik ve diğer konular konuşuldu.

Görüşmeye ilişkin konuşan Ebdulkerîm Omer, bölge halkının kargaşanın başlamasıyla terör saldırılarına maruz kaldığını hatırlatarak, "Güvenlik boşluğunu doldurup teröre karşı mücadele etmek gerekiyordu. Özerk Yönetim tüm eksikliklerine rağmen bölge halkının barış ve istikrarını koruyabildi" dedi.

Özerk Yönetim’in Suriye ve Komşu ülkelerin istikrarı için tehdit oluşturmadığına vurgu yapan Omer, bunun kurulacak merkezi olmayan demokratik yeni Suriye için çözüm modeli olduğunu belirtti. Görüşmede IŞİD’in bitirilmesi sonrası bölgenin güvenliği, kalıcı istikrarı ve barış meseleleri tartışıldı.

Aynı zamanda IŞİD hücreleri, Koronavirüs’ün yayılması, Til Koçer kapısının kapatılması, Hol ve Roj kamplarında kalan insanların durumu ve buna benzer Özerk Yönetim’in önündeki engeller de tartışma konuları oldu.

Öne Çıkanlar