Güney Kore Birleşme Bakanlığı: Kuzey Kore, Güney'le irtibat bürosunu havaya uçurdu

Güney Kore Birleşme Bakanlığı: Kuzey Kore, Güney'le irtibat bürosunu havaya uçurdu
Güney Kore Birleşme Bakanlığı'ndan yapılan tek cümlelik açıklamada ‘Kuzey Kore, Kaesong irtibat bürosunu havaya uçurdu’ denildi.

Kuzey Kore'nin Güney Kore ile olan iletişim ofisini havaya uçurduğu bildirildi. Güney Kore Birleşme Bakanlığı da olayı doğruladı.

Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap'ın aktardığına göre Kuzey Kore'de sınıra yakın Kaesong şehrinden patlama sesleri yükseldi. Askeri bir kaynak, Kuzey Kore'nin Güney Kore ile olan iletişim ofisini havaya uçurmuş olabileceğini belirtirken, Güney Kore Birleşme Bakanlığı da bu bilgiyi doğruladı.

Güney Kore'deki aktivistlerin Kuzey Kore tarafına karşıt broşürler yollamasıyla başladığı belirtilen ve Kuzey'in askeri harekat ihtimalini dahi masaya koyduğu kriz sonrası önemli bir gelişme yaşandı. Kuzey Kore'de, Güney sınırına yakın Kaesong şehrinden önce patlama sesleri geldi. Ardından askeri bir kaynak, Kuzey Kore'nin Güney Kore ile olan iletişim ofisini havaya uçurmuş olabileceğini söyledi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı'ndan yapılan tek cümlelik açıklamada da "Kuzey Kore, (yerel saatle) 14.49'da Kaesong irtibat bürosunu havaya uçurdu" ifadesi kullanıldı. (Sputnik)

Öne Çıkanlar