Gürsel Tekin'den Erdoğan'a: Kasada sıfır para olması için 37 milyar dolar lazım

Gürsel Tekin'den Erdoğan'a: Kasada sıfır para olması için 37 milyar dolar lazım
Erdoğan'ın 'Birilerinin sürekli nerede diye sorduğu Merkez Bankası rezervleri 122 milyar dolar seviyesine ulaştı' sözlerine Gürsel Tekin, Twitter üzerinden cevap verdi.

ARTI GERÇEK - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yeni yasama yılı bugün itibariyle başladı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop açılış konuşmasını yaptı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 45 dakikayı bulan bir konuşma yaptı.

Erdoğan, konuşmasında, "Türkiye’nin 19 yılda elde ettiği her kazanım gibi ekonominin de sorumluluğu bize aittir. Ülkemizin IMF’e olan 23,5 milyar dolarlık borcunu 2013 yılı mayıs ayında tamamen bitirerek bir dönemi kapatmış olduk" dedi.

Erdoğan, "Birilerinin sürekli nerede diye sordukları Merkez Bankası rezervleri de 122 milyar dolar seviyesine ulaştı. Artılar-eksiler analizi yaptığımızda, artılarımızın kıyas edilemeyecek kadar fazla olduğunun kabul edilmesini de hak teslimi babından bekliyoruz. İşsizlik küresel sorun olarak varlığını devam ettirirken pek çok ülkede borçluluk oranları tarihi seviyelere ulaştı. IMF ve Dünya Bankası gibi kurumlar ciddi bir yönetim krizi içindeler.  Böylesine kritik bir dönemde iktidar ve muhalefet ile bazı hakikatleri açık yüreklilikle ortaya koymak zorundayız. Bu salgının Türkiye'de çıkmadığı, ülkemizin dünyanın maruz kaldığı krizin etkilerine maruz kaldığını kabul etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Halka her zaman doğruları söylemek lazım. Bugün brüt rezerv 122 milyar. Yükümlülükler çıkınca net rezerv 30 milyar dolar. Emanet verilen parayı da çıkarsanız rezervimiz -37 milyar dolar. Yani kasada sıfır para olması için 37 milyar dolar lazım. Aldatmaya, kandırmaya gerek yok.

Merkez Bankası bilançosu ortada. Hala aldatılıp, kandırılıyorsa kendi bilir ama artık bu milleti kimse aldatamaz, kandıramaz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar