Habaş işçisi: Sendikalardan ses seda yok

Habaş işçisi: Sendikalardan ses seda yok
İzmir Aliağa'da Habaş fabrikasında kıdemli işçilere dönük baskıların artmasına karşılık işçiler sendikanın hareketsiz kaldığını söyledi.

Habaş Demir Çelik fabrikasında kıdemli işçilerin işten atılması ile başlayan baskılar sonrası fabrika müdürü ile Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı ve Aliağa temsilciliği arasındaki toplantı yaptı. Fakat sonuçlarına ilişkin açıklama yapılmadı.

İşçilerin iddiasına göre; yönetim, sendikadan istifa etmesini istediği işçilere kendi istekleri ile çıkış yapmasını teklif etti. Bir işçi müdürün kendilerine, "SGK'ya giderek kıdem tazminatınızı isteyip işten ayrılın, sizi 2-3 ay sonra tekrar işe alırız. Yoksa işten çıkarılacaksınız ve tekrar çalışamazsınız" dediğini söyledi.

Sendika yöneticilerinin müdahale etmesini talep eden işçiler, vardiya çıkışı eylem yapılmasını istedi. Bir işçi, "Sözleşme dönemi onlar ne derse yaptık. Şimdi biz istiyoruz eylem yapmayı. Yaşananlar ve yönetimin baskısı çok ağır. Sendika arkamızda durmalı ve işten çıkarmalar durdurulmalı. Sendikalardan ses seda yok. Temsilcilerin ağzını bıçak açmıyor. Her gün servis kalkış yerinde dikilen adamlar ortada görünmüyor. Herkes eylem yapılmasını istiyor" diye konuştu. (Evrensel)

Öne Çıkanlar