Mardin'de haber alınamayan yaşlı çiftin gözaltında olduğu ortaya çıktı

Mardin'de haber alınamayan yaşlı çiftin gözaltında olduğu ortaya çıktı
Mardin’de başlatılan askeri operasyondan bu yana kendilerinden haber alınamayan İbrahim ve Faize Dinler çiftinin darp edilerek gözaltına alındıkları öğrenildi.

Mardin’in Ömeryan bölgesinde 22 Ekim'de başlatılan askeri operasyon sonrası haber alınamayan İbrahim (73) ve Faize (72) Dinler çiftinin gözaltına alındıkları belirtildi.

Ömeryan’da 22 Ekim'de başlatılan askeri operasyon kapsamında kırsal bölgelerde arama faaliyetleri sürdürülüyor. İnsansız Hava Araçları da (İHA) bölgede hareketliliğini sürdürürken Qurdîsê (Yardere) kırsal Mahallesi’nde yaşayan ve 22 Ekim'den bu yana haber alınamayan Dinler çiftinin gözaltına alındıkları öğrenildi.

'DİNLER ÇİFTİNİN EVİNE BASKIN YAPILDI, BAĞRIŞMA SESLERİ GELDİ' 

Operasyonla birlikte evden çıkamadıklarını belirten köylüler, operasyonun ilk günü Dinler çiftinin evine baskın yapıldığını ve bağrışma sesleri duyduklarını ifade etti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre çiftin darp edildiğini belirten köylüler, daha sonra elleri kelepçeli bir şekilde evden çıkarıldıklarını aktardı. Köylüler, çiftin zırhlı araca bindirilerek götürüldüğünü söyledi.  

Öte yandan çiftten haber alınmadığına ilişkin haberlerin yayılması sonrası Dinler çiftinin çocuklarının da Jandarma tarafından aranarak, gözaltında oldukları bilgisinin verildiği aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar