'Haber beni dehşete düşürdü'

'Haber beni dehşete düşürdü'
Avustralya Başbakanı Morrison, Yeni Zelanda'daki saldırganlardan birinin Avustralya vatandaşı olduğunu açıkladı.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, resmi Twitter hesabı üzerinden hesabından Yeni Zelanda'daki camilere yapılan saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

İLGİLİ HABER: YENİ ZELANDA SALDIRISININ ARDINDAN İNGİLTERE'DEN CAMİ KARARI

NTV'nin aktardığı habere göre Morrison paylaşımında, "Yeni Zelanda Christchurch'teki ciddi silahlı saldırı haberleri beni dehşete düşürdü. Durum hala gelişiyor ama düşüncelerimiz ve dualarımız Kivi (Yeni Zelandalılara verilen ad) kuzenlerimizle birlikte" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER | YENİ ZELANDA'DA ÇİFTE SALDIRI: EN AZ 49 ÖLÜ

‘SALDIRGANLARDAN BİRİ AVUSTRALYA VATANDAŞI’

Morrison, camilere saldıranlardan birinin Avustralya vatandaşı olduğunu söyledi. 

Morrison, olayın ilk anlarında resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımın ardından kameraların karşısına geçerek saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

Saldırının ardından yakalanan 4 saldırgandan birinin Avustralya vatandaşı olduğunu kaydeden Morrison, "Biz bugün burada aşırılık yanlısı, aşırı sağcı bir terörist tarafından yapılan saldırıları kesinlikle kınıyoruz. Avustralya ve Yeni Zelanda sadece müttefik ve partner değil, biz aileyiz ve Yeni Zelandalı kuzenlerimizle aile olarak bugün yastayız, şoktayız, dehşete düştük ve kızgınız. Yeni Zelandalı ve Avustralyalı Müslümanlara dualarımı gönderiyorum" ifadelerini kullandı.   

NE OLMUŞTU?

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Hagley Park bölgesindeki Al Noor ve Linwood camilerine Cuma namazı esnasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 49 kişi hayatını kaybetti, 20’den fazla kişi de yaralandı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar