Gözaltına alınan gazeteci Sibel Hürtaş serbest bırakıldı: Karakola boynum sıkılarak götürüldüm

Gözaltına alınan gazeteci Sibel Hürtaş serbest bırakıldı: Karakola boynum sıkılarak götürüldüm
Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş'ın serbest bırakıldıktan sonra Artı TV'ye bağlandı. Hürtaş 'Nefes alamıyorum diye bağırdım, darp raporu aldım. Vücudumda izler var' dedi.

Baroların yapısını değiştiren kanun teklifinin Meclis Anayasa Komisyonu'nda görüşmeleri başlarken içeri alınmayan baro başkanlarının oturma eylemini takip eden gazetecilerden Artı TV Ankara temsilcisi Sibel Hürtaş gözaltına alındı. Saatlerce gözaltında tutulan Hürtaş daha sonra serbest bırakıldı.

Serbest bırakıldıktan sonra Artı TV'ye telefonla bağlanan Hürtaş, "Kavaklıdere Polis Karakolu'na boynum sıkılarak götürüldüm. Nefes alamıyorum, kendimi iyi hissetmiyorum diye bağırdım. Vücudumda izler var" dedi. 

Hürtaş, sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada darp raporu aldığını da söyledi.

Gözaltına alındıktan sonra Çankaya'daki Kavaklıdere Karakolu'na alınan Sibel Hürtaş önce sağlık kontrolünden geçirilmek için hastaneye götürüldü. Daha sonra ifadesinin alınması için yeniden karakola getirilen Hürtaş, burada darp raporu aldığını söyledi. 

Sibel Hürtaş, gözalında yaşadığı kötü muameleyi şöyle anlattı: "Kavaklıdere polis merkezine kadar boynum sıkılarak götürüldüm. Yanımda oturan çok iri yarı bir polis memuru kolunu boynuma doladı diğer eliyle de ağzımı ve burnumu kapattı. 'Nefes alamıyorum, kendimi iyi hissetmiyorum' diye bağırdım. Bunun üzerine de öbür eli ile de ağzımı ve burnumu kapatarak 'öl, öl' diye bağırdı. Daha sonra ağzımı burnumu açtılar, ancak boyum bu şekilde (sıkılarak) Kavaklıdere polis merkezine kadar götürüldüm. Avukatlarımın polis merkezine ulaşmasına izin verilmedi. Götürüldüğüm ilk hastane pandemi hastanesiydi." 

Sibel Hürtaş boynunda kimlik bilgilerinin bulunduğu basın kartını taşımasına rağmen ısrarla kimliğinin istendiğini kaydetti. Hürtaş, sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle de kendisine 3000 küsur TL para cezası kesildiğini söyledi. 

Hürtaş, gözaltına alınırken de kötü muamele gördüğünü söylemişti. 

Gazeteci Hürtaş'ın gözaltına alıma süreci şöyle gelişti: Meclis önünde eylemlerine devam eden Baro başkanları eylemlerinin yasaklanmasına ilişkin suç duyurusunda bulunmak ve basına açıklama yapmak üzere Ankara Adliyesi’ne doğru yola çıktı.

Baro başkanlarının Meclis önünden ayrılışını takip etmek isteyen gazetecilere polis müdahale etti. Polis sosyal mesafeye dikkat etmedikleri gerekçesiyle, aralarında Mezopotamya Ajansı (MA) ve Artı TV çalışanlarının olduğu birçok gazeteciye fiziki mesafe cezası kesti.
 
Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş, polis tarafından gözaltına alındı. Hürtaş, bölgedeki polis gözaltı aracında bir süre bekletildi, ardından da gelen yeni ekiple Çankaya'daki Kavaklıdere Karakolu'na götürüldü. Gözaltına alınmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Hürtaş, "Gözaltındayım. Karakola götürülürken kötü muameleye uğradım" bilgisini verdi.
 

POLİS MİLLETVEKİLLERİNE HAKARET ETTİ

Meclis önünde bulunan milletvekilleri, Hürtaş’ın gözaltına alınmasına tepki gösterirken, polis arbede çıkardı. Gözaltı kararı için polis fiziki mesafeyi gerekçe gösterirken, CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç, "Böyle basit sebeplerden ötürü gazetecileri gözaltına almak olmaz" dedi. Sivil polisler, milletvekiline darp ve hakaretlerde bulundu. Milletvekilleri, hakaret eden polisin tespit edilmesini istedi ve hakkında davacı olacaklarını dile getirdi. (HABER MERKEZİ/MA) 

Öne Çıkanlar